Societat 06/02/2021

Cinc entitats alerten que el Govern posa en risc el dic antic de Portocolom

Ports IB vol aixecar l'empedrat original de la primera línia de sa Duana per posar-hi formigó

ARA BALEARS
1 min
L'empedrat de l'antic dic de la primera línia de sa Duana a Portocolom

PalmaSalvem Portocolom, ARCA, GOB, Terraferida i el Gremi de Margers han denunciat que el projecte del Govern balear per rehabilitar el dic de Portocolom posa en risc el conjunt patrimonial "més important" del municipi. Segons han detallat les entitats en un comunicat, l'empresa pública Ports IB, que pertany a l'Executiu balear, vol aixecar l'empedrat original de l'antic dic de la primera línia de sa Duana per posar-hi formigó.

Les entitats conservacionistes i defensores del patrimoni i la cultura han explicat que han tingut accés a un projecte que l'empresa pública Ports IB vol executar a Portocolom i han denunciat que una de les causes del deteriorament del dic és la grua pesant per retirar embarcacions de grans dimensions que Ports IB va instal·lar recentment a la zona. Les entitats defensen que el pes de les grues ha trencat algunes de les pedres de l'antic dic.

En el comunicat, han denunciat que, en lloc d'arreglar els desperfectes i facilitar un lloc per treure barques sense malmetre el patrimoni, PortsIB vol retirar part de l'empedrat per fer-hi una base de formigó. "Es tractaria d'una agressió patrimonial sense precedents dins el segle XXI", han sentenciat.

Davant aquesta situació, les entitats reclamen al Govern balear que canviï el projecte per tal de garantir el valor de l'antic dic de Portocolom i es duguin a terme les obres necessàries per evitar el deteriorament de la zona.

stats