Societat 05/07/2022

La científica Alícia Sintes és una de les proposades per donar nom a un carrer de Sant Lluís

L'altra candidata és l'educadora Teresa Pons

Iván Martín
1 min
Imatge d'Alícia Sintes, una de les dues candidates a donar nom al carrer.

MAÓEl municipi de Sant Lluís ha obert una votació telemàtica per donar nom a un carrer a la qual opta la investigadora Alícia Sintes, que guanyà part del premi Nobel de física l'any 2017 per la detecció de les ones gravitacionals.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el Consistori, que ha detallat que l'elecció del nom del carrer serà entre Sintes i l'educadora Teresa Pons. L'Ajuntament ha explicat que el carrer que rebrà el nom està situat davant del col·legi Sa Garriga, motiu pel qual s'ha decidit obrir un procés participatiu. La institució ha recordat que les dues candidates han sorgit de les propostes d'un grup d'historiadors i persones coneixedores de la història del municipi.

Teresa Pons (1902-1960) va estudiar Magisteri i fou nomenada interina a l'Escola Graduada. En el començament de la Guerra Civil va perdre el contacte amb la seva família i exercí de mestra a la població mallorquina de Santa Margalida. El 1944 tornà a Sant Lluís per a impartir la docència i l'any 1958 fou nomenada directora de l'Escola Nacional Graduada. D'altra banda, Alícia Sintes és científica i integrant del projecte internacional LIGO, amb importants descobriments sobre les ones gravitacionals que li van valer el premi Nobel de física. El 2018 va rebre el títol de Filla Predilecta i es convertí en la primera dona a ostentar aquest reconeixement.

stats