Cabaret Pop

Cher sobre els homes: "No surto amb els de la meva edat perquè ja estan morts"

La icònica diva nord-americana, que té un xicot de 38 anys, ha fet moltes reflexions meravelloses sobre els homes al llarg de la vida

4 min
Cher a la passarel·la de la setmana de la moda a París l'any 2023.

BarcelonaMoltes vegades, quan parlem de "l'excentricitat" de dones famoses, parlem en realitat de la seva llibertat. Perquè quan una gran artista internacional fa el que li dona la gana amb el seu aspecte físic, la seva carrera o la seva vida personal, la inèrcia social ens porta a considerar-la automàticament molt estrafolària, molt estrambòtica i fins i tot rara. Segur que aquest error de percepció és el que ha degut cometre novament aquesta setmana molta gent quan la diva immortal Cher ha fet algunes confidències sobre la seva actual vida sentimental a The Jennifer Hudson Show.

Al programa, l'artista ha fet gala d'haver estat durant més de 60 anys en el mercat de l'amor, perquè ella –a diferència de moltes persones– mai ha deixat d'estar interessada a trobar parella ni deixar de mantenir relacions sentimentals. Aquesta llarga trajectòria en la vida tinderesca ha propiciat que Cher tingui avui una perspectiva absolutament privilegiada de com ha evolucionat el mercat. En aquest sentit, ha explicat que tradicionalment els homes heterosexuals tenien "por d'acostar-s'hi" perquè els intimidava, cosa que resulta perfectament versemblant perquè ser Cher quan Cher va començar a ser Cher era una absoluta provocació a ulls del sempre ranci mainstream dels EUA. "Els homes de la meva generació sempre tenien por d'acostar-se a mi. Els homes més joves, en canvi, han estat criats per dones com jo i aquesta circumstància els fa més audaços", ha explicat l'artista, que farà 78 anys diumenge que ve.

Cher i el seu xicot a la darrera setmana de la moda de Milà

Cherilyn, que és el seu nom real, també va explicar a Jennifer Hudson que tenir un xicot amb el qual es porta quaranta anys no ha estat tant una qüestió de gust com una obligada imposició del destí. Pur determinisme biològic. "La raó per la qual em relaciono amb homes joves és perquè els homes de la meva edat ara estan tots morts", ha sintetitzat la cantant amb relació al context en què va haver d'anar a buscar-se la vida amorosament i en el qual va conèixer l'executiu musical Alexander AE Edwards, de 38 anys, amb qui surt des de finals del 2022. Malgrat que és curta i recent, la relació amb Edwards ja l'ha portat a donar explicacions en moltes ocasions. Tant és així que quan algun periodista se li posa al davant, en comptes de preguntar-li qualsevol cosa de la seva espectacular carrera li planteja qüestions directament sobre el xicot, que a sobre és una persona discreta que no dona mai peu a cap notícia rosa. Però ella no amaga el cap sota l'ala i sempre respon.

Sempre de cara

Al cap de poc de començar la relació, Cher ja va ser molt sincera amb els seus fans i a The Kelly Clarkson Show va explicar que "l'amor no en sap, de matemàtiques", unes declaracions que demostren que Cher és valenta i poderosa, però també adorable. L'artista, que ha triomfat al cine, la música i la televisió al llarg de cinquanta anys i sap molt bé com funciona el negoci de la fama, va ser del tot honesta aleshores i va reconèixer que la seva nova relació potser es podia veure "ridícula sobre el paper", però que era "genial a la vida real", que és el que realment li ha importat sempre. Potser ve d'aquí que tants homes s'hagin sentit intimidats per algú com ella, que mai ha estat disposada a fer res per mantenir les aparences: si l'home no està a l'altura, el deixa perquè prefereix estar sola.

Això, que molts i moltes han descobert recentment gràcies a l'atenció més gran que avui es para a qüestions emocionals, ella ja ho va descobrir i practicar ni més ni menys que el 1975, quan va engegar Sonny Bono. Si l'acte en si de divorciar-se ja era valent aleshores, encara ho era més si es tenen en compte dues altres coses: que ella i el seu marit formaven en aquells moments el duet musical i còmic més famós del món, amb la pressió que això comporta, i que estava lligada a ell per un contracte draconià. Deixar el seu marit i trencar el contracte la va deixar sense res –tal com va explicar ella mateixa a The Guardian–, a pesar d'haver estat treballant sense parar des que el va conèixer amb només 16 anys. En tot cas, se'n va separar igualment perquè té claríssim que només hi ha una manera de viure: lliurement.

Cher amb el seu primer marit, Sonny Bono

Un pou de saviesa

Molt poc després del seu divorci, Cher va aconseguir emprendre un vol del qual no ha aterrat mai més. El 1997, en una entrevista una mica farcida de prejudicis i preguntes capcioses que li va fer la periodista Jane Pauley, Cher va tornar a exercir de Cher. Acabava d'entrar a la cinquantena i mediàticament no se la parava d'atacar perquè era "massa vella" per seguir en actiu, però l'artista –que l'any següent encarnaria un dels màxims comebacks de la història del pop amb Believe– va decidir que, lluny d'arronsar-se, s'havia de posar a parlar de la qüestió amorosa no com algú que està de retirada, sinó com algú que s'ho passa igual de bé que el primer dia. Pauley li va preguntar: "Has dit que els homes no són una necessitat: són un luxe, oi?" La resposta és històrica: "Sí, com unes postres. Els homes no són gens necessaris. Que ningú em malinterpreti, m'encanten les postres i m'encanten els homes. Són el millor. Però no els necessites per viure", reflexionava en veu alta aquella dona que tants volien jubilar...

'Believe', el tema que va catapultar de nou Cher passats els 50 anys

Amb una conversa amb la seva mare com a exemple, Cher també va explicar a Pauley la seva aproximació a les relacions de parella, infinitament més feminista que la dels temps que corrien aleshores. "La meva mare em va dir: «Mira, reina, algun dia hauries de posar seny i casar-te amb un home ric». La meva resposta va ser: «Mama, jo soc un home ric». La meva experiència amb els homes ha estat fantàstica perquè els he escollit perquè m'agradaven, no perquè els necessités", concloïa Cher, a qui no li agrairem mai prou que hagi existit abans que nosaltres.

Podríem estar hores i hores repassant l'extens currículum amorós de Cher i els sotracs que ha patit arran de les anades i vingudes que les relacions sentimentals comporten sempre, per més madurament que te les prenguis. No obstant això, la relació més interessant que ha mantingut Cher al llarg de la seva vida és la que ha tingut amb ella mateixa, amb la seva llibertat. Una relació que l'ha convertit en un dels personatges més genuïns de la història del pop i, de passada, en una font d'inspiració tan potent que, a punt de fer 80 anys, sembla inesgotable.

stats