CGT denuncia que la fusió CaixaBank-Bankia pot destruir el 50% dels llocs de feina a les Illes

El sindicat adverteix que els efectes de l'operació seran "molt més greus a les Balears", que ja han perdut les històriques Sa Nostra i la Caixa

La Confederació General del Treball (CGT) i el Sindicat Autònoma de Banca i Estalvi (SABEI) de les Illes Balears han denunciat aquest diumenge en un comunicat que la fusió entre CaixaBank i Bankia pot suposar "la destrucció del 50% dels llocs de feina". Els sindicats argumenten que les entitats competeixen en el mateix mercat i simplement volen reduir costos rebaixant plantilles pel tancament massiu d'oficines".

Davant això, anuncien que s'han posat a disposició dels sindicats tant de Bankia com de CaixaBank –que són Unió Obrera Balear (UOB), present a la primera, i el Sindicat Independent de Balears (SIB), a la segona– per mostrar el seu suport i, alhora, rebuig cap a aquesta operació. Quant als efectes sobre els clients, CGT i SABEI afirmen que patiran "un deteriorament de la qualitat del servei encara molt més gran".

Aquest "monstre bancari" –tal com qualifiquen la fusió– "elevarà tarifes i restringirà la concessió del crèdit, en mans d'una direcció encara més llunyana als orígens illencs d'ambdues entitats", adverteixen. L'impacte de l'operació, asseguren, "és molt més greu a les Balears", atesa la "implantació històrica de Sa Nostra (ara Bankia) i la Caixa (ara CaixaBank)".

Tots els fronts oberts que deixa la fusió sorpresa CaixaBank-Bankia

En aquest sentit, recorden que ambdues entitats, a través de l'obra social, "revertien part del benefici en biblioteques, escoletes, residències i centres de discapacitats". Ara, afegeixen, aquesta obra social "no sols no es torna, sinó que decreix i va desapareixent".

"Es perd definitivament l'oportunitat i necessitat de tenir una banca pública, com tenen Alemanya, França i Itàlia", lamenten els sindicats. Per això, demanen a tots els ciutadans que mostrin el seu rebuig contra aquesta decisió "en plena i brutal crisi econòmica i social provocada pel covid-19".

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF