Societat 11/06/2021

“La cerveseta de després d’anar en bicicleta és sagrada”

Toni Costa, portaveu adjunt del PP, explica com serà la seva setmana

2 min
Toni Costa.

PalmaA partir de dilluns podré tenir dedicació plena al Parlament, perquè acab la docència a la Universitat. El curs que ve deixaré les classes i estaré en exclusiva com a portaveu del PP. Haver-me dedicat a ensenyar m’ha anat molt bé per desconnectar de la política. La meva matèria d’enguany ha estat Hisenda Pública i, malgrat que els alumnes saben que em dedic a la política, mai no faig cap reflexió d’aquesta mena. Som un tècnic docent i intent que els estudiants aprenguin el màxim possible.

El cap de setmana el passarem en família a Eivissa. Tenc tres nins, d’onze, vuit i dos anys i mig, i quan estam a Mallorca no tenim els padrins a prop i ens ho hem de carregar tot la meva dona i jo. Cada dia duc el petit a l’escoleta i la meva dona acompanya els grans a escola.

Començam la jornada al voltant de les 7 h, aixecam tothom i ens posam amb els berenars i les dutxes; tot el que és habitual en una família amb tres al·lots. Després de deixar el petit, aniré al Parlament, perquè tenim roda de premsa, i l’horabaixa l’aprofitaré per preparar la pregunta que faré a (Francina) Armengol en el ple de dimarts. Com que aquesta setmana començarà a les 10 h, tindré temps de dur el meu fill i d’anar a la Cambra en patinet, un mitjà de transport que em permet arribar-hi en 10 minuts. 

A la nit, som dels que fa una sessió de sofà. M’agrada molt mirar el debat del Canal 24 h, encara que moltes vegades em qued adormit abans que acabi. Quedar-se adormit al sofà és una seguretat absoluta, i per això no som gaire de llegir al vespre.

Amb els nins, intentam que els grans estiguin al llit com a màxim a les 22 h i el petit, abans. Som una família relativament nombrosa i hi ha un poc de caos amb tres al·lots, però la maquinària ja s’ha aturat i no en tindrem més. De fet, el confinament va ser molt complicat i el meu fill petit ho va passar molt malament, perquè era quan començava a caminar. 

Dimecres hi haurà la rutina d’acompanyar els fills i després Junta de Portaveus i roda de premsa. Després em dedicaré a tasques de coordinació del grup parlamentari, que és una feina que ocupa bastant de temps. A més, som un dels coordinadors de la ponència política del congrés del partit, de l’àrea d’Economia i Turisme. Així que dijous i divendres la meva tasca principal serà avançar-ne l’organització.

Com que no podem anar cada cap de setmana a Eivissa, molts anam a dinar amb amics.Ens agrada molt sortir de Palma, anar a pobles i caminar. Ara bé, l’activitat de diumenge al matí és anar en bicicleta de muntanya amb dos amics amb qui feim colla. Jo tenc una furgoneta per dur les bicicletes i també utilitzam una aplicació que penja excursions fantàstiques. Normalment feim uns 30 quilòmetres. I, en acabar, anam a prendre alguna cosa, perquè la cerveseta o la shandy de després d’anar en bici és sagrada.

stats