Successos
Societat 30/10/2022

Troben amb vida l'espeleobussejador desaparegut a la cova de la Gleda, a Manacor

Miquel Perelló es troba en "perfectes condicions"

ARA Balears
1 min
Els bombers durant l'operatiu de cerca a la cova de la Gleda.

PalmaEls Bombers de Mallorca han informat que han trobat amb vida i en "perfectes condicions" Miquel Perelló, l'espeleobussejador que havia desaparegut aquest diumenge horabaixa a la cova de la Gleda, a Manacor. Pel que sembla, Perelló ha pogut refugiar-se en una bombolla d'aire, que li ha permès sobreviure i poder sortir a l'exterior. La notícia s'ha confirmat entorn de les 23 h. D'aquesta manera, l'espeleobussejador ha estat desaparegut prop de set hores.

Cal recordar que Perelló anava acompanyat de dues persones més, una de les quals era també l'expert Xisco Gràcia. El tercer acompanyant era un home de nacionalitat italiana. Pel que sembla, els tres espeleobussejadors s'havien dirigit la cova, una de les més grans d'Europa, per fer un recorregut per les galeries subaquàtiques. A les 16.30 hores es va donar l'avís de la desaparició.

En l'operació de cerca hi han treballat diferents dotacions de bombers, efectius de la Federació Balear d'Espeleologia, el Grup de Rescat de Muntanya d'Inca i membres del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS). També s'han dirigit fins al lloc del succés agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional.

stats