Societat 31/10/2018

El Cercle d'Economia de Menorca titlla d'"inexplicable i inadmissible" l'apagada elèctrica

L'entitat considera que la no reparació del cable submarí que uneix Menorca amb Mallorca i la falta de previsió de Red Eléctrica Española han agreujat les conseqüències de l'avaria

Ivan Martín
1 min
El Cercle d'Economia de Menorca ja va advertir en el mes de desembre de la necessitat de recuperar el cablejat elèctric amb Mallorca.

MaóEl Cercle d'Economia de Menorca ha qualificat l'apagada elèctrica que ha viscut l'illa durant les últimes 56 hores a causa d'un cap de fibló d'"inexplicable i inadmissible". L'entitat reconeix en tot moment els esforços de l'administració pública i les companyies elèctriques implicades, però demana explicacions "clares i contundents". El Cercle d'Economia atribueix l'incident al fet que no s'hagi duit a terme la transició energètica, tot i que situa el debat en la importància de garantir el subministrament.

En aquest sentit, l'entitat es pregunta per què no es va reparar l'avaria en el cablatge elèctric submarí entre Menorca i Mallorca, que des de l'any 2016 resta inoperatiu. Al mateix temps, no entenen com Red Eléctrica no va sol·licitar la instal·lació permanent d'uns grups electrògens a Ciutadella per cobrir qualsevol eventualitat durant el període de substitució de la infraestructura.

El Cercle d'Economia de Menorca recorda que si el cablatge submarí hagués estat operatiu, l'impacte del cap de fibló hauria estat "mínim". A més, asseguren que si el pla de contingència implementat quan es va produir l'avaria al cablatge inclogués en les previsions la instal·lació a Ciutadella d'uns equips permanents d'emergència, les conseqüències serien inferiors a les viscudes. Per tot plegat, el Cercle exigeix solucions amb vista al futur i que s'assumeixin responsabilitats.

stats