Societat 18/05/2022

Els centres sanitaris de les Illes reben instruccions per detectar símptomes compatibles amb la verola del mico

Sanitat n'ha trobat 23 casos sospitosos a Madrid

ARA Balears
1 min
El laboratori d'un hospital.

PalmaEl Servei d'Epidemiologia de les Balears ja ha traslladat als centres sanitaris de les Illes instruccions per detectar les condicions o símptomes compatibles amb la verola del mico. Segons ha informat Europa Press, fonts de la Conselleria de Salut han explicat que el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries va remetre aquest dimarts als serveis d'epidemiologia de les comunitats l'alerta després dels 23 casos detectats a Madrid.

Salut ha comunicat que ja s'ha posat en coneixement dels centres de salut la informació sobre la simptomatologia perquè, en cas de detectar-se'n un cas sospitós, se n'informi el Servei d'Epidemiologia per fer les proves pertinents i estudiar el cas. Es tracta d'un procediment d'actuació habitual davant l'aparició de virus o malalties, com va succeir recentment amb l'hepatitis infantil aguda. De moment, a les Illes no se n'ha trobat cap cas sospitós.

La verola del mico és una malaltia molt poc freqüent, que generalment es presenta amb febre, miàlgies, adenopaties inguinals (inflamació en els ganglis) i erupció a mans i cara, similar a la de la varicel·la. No hi ha tractaments ni vacunes específiques per poder tractar-la.

En general, la transmissió és respiratòria, però per les característiques dels vuit casos sospitosos apunta a ser per contacte amb fluids.

stats