MENA
Societat 10/07/2024

Els centres d'acolliment de menors migrants estan sobreocupats al 650% a les Balears

La presidenta Prohens se solidaritza amb les Canàries, però insisteix que els equipaments per a migrants estan "al límit"

ARA Balears
1 min
Un grup de menors estrangers no acompanyats, a un centre de Mallorca, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa presidenta de les Balears, Marga Prohens, ha afirmat aquest dimecres que els centres d'acolliment de menors immigrants no acompanyats a les illes estan "sobreocupats" i "al límit", en concret, un 650% per sobre de la seva capacitat. En declaracions als periodistes, Prohens ha mostrat la seva solidaritat amb les Canàries pel problema de la immigració i la contínua arribada de pasteres amb menors sense família. No obstant això, Prohens ha insistit que l'atenció social i els centres de menors de les Balears estan "totalment sobreocupats" amb un total de 306 joves atesos.

La presidenta ha demanat que s'entengui la singularitat de les Balears com a arxipèlag i que el govern central negociï de manera conjunta amb totes les comunitats sobre com afrontar aquest assumpte. "Es tracta d'un problema estatal que no se soluciona sense posar cap mesura sobre la taula", com podria ser la creació d'un fons econòmic específic per atendre l'elevada despesa que suposa l'atenció dels menors, amb totes "les garanties i prestacions", ha suggerit. La mandatària balear ha defensat la solidaritat que ha d'existir entre les comunitats davant un "drama humanitari i social" com és la immigració, però també ha demanat "respecte" cap a un territori insular com les Balears.

stats