Societat 25/01/2019

El centre de salut més gran de les Balears obrirà les portes el 2021

Les obres de Bons Aires començaran aquest estiu en el recinte de l'hospital psiquiàtric

Sabrina Vidal
2 min
El centre de salut més gran de Balears obrirà les portes el 2021

PalmaEl centre de salut més gran que s'ha projectat a les Illes Balears s'ubicarà en vuit mil metres quadrats dins el recinte de l'hospital psiquiàtric i estarà enllestit l'any 2021.

La Unió Temporal d'Arquitectes que s'ha encarregat del disseny del projecte l'ha presentat aquest divendres davant les autoritats sanitàries i membres de les associacions veïnals afectades.

Bons Aires tindrà 75 consultes i hi faran feina 130 professionals. Acollirà dos edificis, al més gran hi haurà el centre de salut de l'Escorxador i, de manera temporal, el centre de salut del Camp Redó, que sumen un total de 66 mil pacients. Els usuaris del Camp Redó hauran de venir aquí mentre o bé s'esbuca i es torna a fer de nou l'actual edifici ubicat a prop d'Ocimax, o bé es fa un centre nou a Son Busquets, si el Ministeri de Defensa cedeix finalment els terrenys.

L'altre edifici de Bons Aires acollirà el Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP), que ara mateix també està ubicat al centre de l'Escorxador. És un dels tres que hi ha a Palma i atendrà fins a 136 mil targetes sanitàries.

Una vegada conegut el projecte es procedirà a la licitació de les obres dels dos edificis gairebé de manera paral·lela. La parcel·la està catalogada per l'Ajuntament i a dins encara s'ha d'esbucar un claustre.

Segons han explicat els arquitectes tindrà una estructura de pavellons i s'hi obriran tres accessos -ara mateix només n'hi ha un-. El centre de salut de Bons Aires tindrà també una sala d'actes amb una entrada i horari diferent per tal que se'n pugui fer ús independentment.

Tot i que l'edifici gran "té un impacte volumètric fort", ja que serà un edifici molt gran, no es té previst superar l'alçada actual. El cost de les obres s'estima en 10,4 milions d'euros.

El centre de salut més gran de Balears obrirà les portes el 2021
stats