Cultura
Societat 28/03/2023

El centre de creació i investigació Llucalcari estarà llest el 2024

El projecte disposa d'un finançament de dos milions d'euros i s'ubicarà a les cases de Can Junyer

ARA Balears
1 min
Les obres del Centre de Creació i Investigació de Llucalcari

PalmaEl centre de creació i investigació Llucalcari, que disposa d'un finançament de dos milions d'euros i que s'ubicarà a les cases de Can Junyer, estarà finalitzat el gener del 2024, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i ha recollit Europa Press.

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, ha explicat que aquest espai "es concep com un centre de creació i residència d'artistes". Així, pretén fomentar, mitjançant la programació de residències de creació temporals, l'intercanvi internacional, la connexió entre disciplines i el desenvolupament de projectes innovadors en relació amb la recerca artística, les pràctiques contextuals i les tecnologies analògiques i digitals.

Solivellas ha destacat la importància d'aquesta rehabilitació perquè "compleix la voluntat del matrimoni de Joan Sunyer i Dolors Canals", que varen cedir la finca, i en donarà a conèixer la figura i el seu llegat respecte de la investigació, l'art, la pedagogia, la tecnologia, la transversalitat cultural i el territori.

A més, la directora general ha remarcat que es tracta d'una actuació que té com a objectiu l'estalvi energètic, limitar la generació de residus i impulsar el reciclatge. El projecte està inclòs en el Pla Estratègic d'Inversions Illes Balears 2030, i cofinançat per la Direcció General de Cultura, amb 778.489 euros; pel Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (Pirep), amb 452.850 euros, i els fons d'insularitat, amb 778.489 euros.

stats