Societat 10/11/2020

L'Ajuntament de Palma evita la construcció d'un centre comercial a Sant Agustí

La Gerència d'Urbanisme suspèn la tramitació del pla de desenvolupament de Son Toells, una finca ubicada al costat del poliesportiu Rudy Fernández

Kike Oñate
1 min
Imatge aèria de la finca de Son Toells a través de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (Ideib) del Govern

PalmaLa Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts suspendre la tramitació i l'aprovació de pla de desenvolupament a Son Toells, una finca ubicada al costat del poliesportiu Rudy Fernández de Sant Agustí. El pla preveia fer un polígon amb usos industrials i un centre comercial, però Cort ha decidit eliminar aquesta possibilitat i acotar els usos comercials per evitar un nou centre. L'objectiu és que el projecte compleixi el plantejament del nou Pla General de Palma, que aposta perquè la ciutat sigui compacta i no es consumeixi més territori.

Cort preveu que s'incorporin els usos residencials, d'equipaments i serveis amb la intenció de fer habitatges de protecció oficial (HPO). La Gerència també ha aprovat rebaixar un 40% l'edificabilitat a la zona, de 60.495 metres quadrats a 37.506.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat en una roda de premsa que el Pla General de Palma contemplarà la conservació del bosc de Son Toells, i en un comunicat Cort ha apuntat que la intenció és reconèixer el valor forestal de la zona.

Cal recordar que el Consell de Gerència d'Urbanisme va aprovar el 15 de setembre posar fi a la tramitació del projecte de construcció de 737 habitatges i equipaments a la finca de Son Puigdorfila Nou, que limita amb la Teulera, el col·legi de Sant Gaietà i el McDonald's de Son Rapinya. També va protegir els terrenys de Can Fontet, Son Sardina, Son Castelló Sud, la Bomba, Son Güells i les Calafates.

stats