Societat 20/07/2020

L'Ajuntament de Palma apujarà entre cinc i set cèntims la tarifa de l'hora dels aparcaments

La mesura és una actualització que correspon a l'augment de l'Índex de Preus al Consumidor, que duia quatre anys congelada, segons Cort

Ara Balears
2 min
Interior de l’aparcament del parc de la Mar, de Palma.

PalmaEl consell d'administració de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP) de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dilluns apujar set cèntims el preu de rotació de l'hora dels estacionaments del centre de la ciutat, com ara el de via Roma, Compte d'Empúries, Comptat del Rosselló, la plaça Major i Marquès de la Sènia. L'augment serà de cinc cèntims a la resta –els perifèrics–, com ara el de Santa Pagesa, l'aparcament del carrer de Manacor i el de la Riera.

En els cèntrics la tarifa passarà dels 1,926 euros per hora actuals a 2 euros, mentre que en els aparcaments de l'extraradi pujarà d'1,24 euros a 1,30. En el cas de l'aparcament d'Antoni Maura, només s'actualitza la tarifa en temporada baixa, que serà la mateixa que a la resta, i es manté la vigent en temporada alta entre l'1 d'abril i el 30 d'octubre. Això suposarà una despesa de 3 euros l'hora entre les 10 i les 18 h, segons dades de l'Ajuntament.

La mesura és una actualització que correspon a l'augment de l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) que feia quatre anys que estava congelada, segons Cort. Una vegada s'ha aprovat la proposta en el consell d'administració de la SMAP, caldrà que sigui validada per la Junta de Govern perquè finalment es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), a l'agost. L'actualització també permetrà equiparar el preu de les tarifes de tots els aparcaments de Palma, perquè fins ara cada un en tenia una de diferent.

A final de l'any passat l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma i la SMAP varen aprovar establir una pujada de 50 cèntims del bitllet senzill de l'EMT, que passà d'1,50 euros a 2 euros. Es va blindar, però, la tarifa de residents, que continua costant 0,80 cèntims i 0,45 cèntims per als perfils universitari, aturat de llarga durada major de 45 anys i aturat d'entre 16 i 25 anys. A més, es va mantenir la gratuïtat per a tots els menors de 16 anys.

stats