Retards aeroport
Societat 28/08/2023

Centenars de persones queden a terra a causa d'una fallada tècnica als aeroports britànics

La situació als aeròdroms del Regne Unit a hores d'ara és caòtica

ARA Balears
1 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaUna fallada tècnica en els sistemes de control de trànsit aeri al Regne Unit està provocant retards i cancel·lacions en les connexions entre l'aeroport de Palma i aeròdroms britànics. Segons ha informat Aena, durant aquest dilluns capvespre s'han resgistrat desenes de retards en els vols de sortides i arribades a l'aeroport de Son Sant Joan, a més d'una vintena de vols cancel·lats.

El gestor britànics de control aeri, Nats, ha informat que la fallada afecta el processament automàtic dels vols, fet pel qual les dades de les aeronaus han hagut de ser introduïdes manualment i s'ha alentit el procés. Segons ha informat Europa Press, a hores d'ara, als aeroports britànics es viu una situació caòtica a causa de l'incident. En un comunicat, han lamentat l'incident i han recordat als passatgers que es posin en contacte amb les seves aerolínies per informar-se sobre els canvis del seu vol. Passades les 15.00 hores, hora britànica, han informat que el problema a la fi havia estat resolt i que estaven treballant al costat de les aerolínies per diluir el col·lapse "amb la major eficàcia possible".

Segons Bloomberg, aquest dilluns hi havia programats més de 3.000 arribades i sortides als aeroports britànics, segons han extret de Cirium, coincidint, a més, amb un festiu al país i amb l'operació de retorn de les vacances d'agost. A causa de la magnitud del problema, amb milers de vols afectats, retornar l'estabilitat al trànsit aeri al Regne Unit podria demorar-se alguns dies. Diferents aerolínies, com Ryanair i British Airways, ja han advertit els seus passatgers que les seves operatives sofriran canvis i cancel·lacions almenys al llarg de la jornada d'avui.

stats