Societat 09/09/2021

Un centenar de persones protesten a Palma contra els darrers atacs LGTBIfòbics

Ben Amics ha demanat a la societat que "no sigui còmplice de la violència" contra el col·lectiu

ARA Balears
1 min
Concentració convocada a Palma per Ben Amics contra les agressions al col·lectiu LGTBI.

PalmaUn centenar de persones s'han manifestat aquest dijous a Palma contra els darrers atacs LGTBIfòbics. L'associació LGTBI de les Balears Ben Amics ha reclamat a la societat que "no miri cap a un altre costat" i "no sigui còmplice de la violència" contra el col·lectiu.

Segons ha informat Europa Press, durant la concentració, l'entitat ha llegit un manifest en el qual ha exigit a les institucions que no fomentin els discursos d'odi i que posin a l'abast més recursos per protegir els seus drets. "Vivim temps difícils. No es tracta de discernir si hi ha més o menys agressions que abans, o si és que ara les agressions al col·lectiu són notícia i abans no ho eren. El que volem és no sentir por", han manifestat des de l'associació.

Ben Amics ha recordat que el col·lectiu LGTBIQ+ "ha patit molt", i ha afegit que "hem avançat en la lluita pels nostres drets. Però les agressions que hi ha hagut en les darreres setmanes ens recorden d'on venim i quins són els reptes i amenaces als quals ens enfrontam".

L'entitat també ha subratllat que els drets de les persones LGTBIQ+ són drets humans i, per tant, "no es poden qüestionar". "Ara més que mai, ni un pas enrere, ni una agressió sense resposta", han conclòs des de Ben Amics.

stats