Societat 21/02/2024

Centenars de docents signen un manifest a favor de "desobeir" les lleis que ataquen el català a l'escola

Coordinadora Obrera Social ha impulsat aquesta acció de protesta davant l'"onada" de normatives que "posen en perill la llengua a les aules"

ARA Balears
1 min
Una aula d’una escola a Mallorca.

PalmaUn total de 300 docents de la comunitat educativa han signat el manifest Insubmissió per la llengua, amb el qual fan una crida a la societat a promoure l'ús del català als centres i a "desobeir les lleis que pretenen reduir l'ús del català a l'àmbit escolar i ataquen els drets lingüístics". Segons ha recollit Europa Press, Coordinadora Obrera Social, amb el suport d'Esquerra Independentista, ha impulsat aquesta acció de protesta davant l'"onada" de lleis que "posen en perill el català a les escoles".

Així, han posat l'exemple de la "imposició" de la sentència del 25% o els nous models de "lliure elecció de llengua" impulsats per governs del PP i Vox en territoris com les Balears. Amb el manifest, els signants també es comprometen a contribuir a "la promoció d'actituds positives en relació amb la llengua catalana" i a mantenir el català en les interaccions en els centres educatius "perquè l'alumnat tingui el millor domini possible de totes les llengües escolars".

De la mateixa manera, amb la signatura pretenen "amplificar el descontentament al voltant del territori contra tota normativa, llei o sentència que actuï contra el coneixement i l'ús del català als centres educatius".

stats