Societat 13/11/2021

Un centenar de persones es manifesten a Palma per defensar el sistema públic de pensions

Durant la protesta han demanat la dimissió del ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá

ARA Balears
1 min
La manifestació s'ha fet aquest dissabte a Palma.

PalmaUn centenar de persones, segons els organitzadors, s'han concentrat aquest dissabte a Palma per defensar la "viabilitat" de les pensions públiques. Segons ha informat Europa Press, els manifestants també han demanat la dimissió del ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, per voler impulsar una reforma que "tindrà com a resultat la privatització de les pensions i l'empobriment de la ciutadania".

Segons ha assenyalat el portaveu de la Coordinadora balear per la defensa de les pensions públiques, Pep Juárez, la concentració s'ha emmarcat en una convocatòria organitzada en l'àmbit estatal. "Les pensions públiques són perfectament viables", ha assegurat Juárez, qui s'ha mostrat en desacord amb el pla del govern espanyol de reformar les pensions. "La futura reforma es farà d'acord amb un relat fictici, al dictat de la banca i el poder financer", ha advertit el portaveu.

A més, ha avisat, "la futura reforma tampoc no garantirà la capacitat adquisitiva de les pensions a partir de l'any 2022, ja que estableix un sistema de càlcul de l'IPC que no permet revisar les retallades fins passats els cinc anys". Juárez ha reivindicat que les pensions mínimes han d'elevar-se fins a equiparar-se al Salari Mínim Interprofessional i s'ha de situar en el 60% del salari mitjà.

A més, entre altres reclamacions, ha demanat estabilitzar mesures per posar fi a la bretxa de gènere en salaris i pensions i que, en cas de ser necessari, el pagament de les pensions públiques es garanteixi a través dels PGE.

stats