Cemex
Societat 23/05/2024

Cemex tancarà definitivament els forns de la planta cimentera de Lloseta

La notícia ha sorprès els treballadors de la planta que han rebut la carta d'acomiadament de manera inesperada

ARA Balears
1 min
La fàbrica de Cemex a Lloseta

PalmaLa multinacional CEMEX ha anunciat que, a finals d’aquest mes de maig, tancarà definitivament els forns de la cimentera de Lloseta.

L'empresa ha confirmat que ja ha presentat al Govern la seva intenció de desenvolupar un pla per desmantellar les dues torres de ciclons abans de finalitzar l'any 2030.

Amb tot, la decisió ha agafat per sorpresa els treballadors de la planta, sis dels quals, precisament, s’encarregaven del manteniment dels forns, han rebut aquest dimecres al matí la carta d’acomiadament amb efecte immediat.

Així, la planta deixarà de fabricar clínker, però mantindrà les altres activitats que Cemex duu a terme a les instal·lacions de Lloseta, com ara la molta, l'emmagatzemament, la comercialització i l'explotació de la pedrera de Can Negret, entre altres.

El Govern valora positivament la notícia

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha assegurat que el tancament dels forns de la planta de Cemex a Lloseta "és una bona notícia per a les Balears" per avançar en el procés de descarbonització.

"El tancament dels forns suposa reduir les emissions que fan. L'esforç de la companyia també portarà associat el seu desmantellament en una sèrie d'anys i jo crec que això és bo per a les Balears i ho consideram positiu", ha afirmat a preguntes dels mitjans en un acte amb associacions empresarials per donar a conèixer l'avantprojecte de llei de polígons.

Sáenz de San Pedro ha explicat que, encara que el tancament afecta set treballadors, la companyia treballa amb el Comitè d'Empresa en la investigació d'alternatives per a la seva recol·locació. A més, el conseller ha assenyalat que la producció en altres fases de la companyia continua, per la qual cosa s'ha mostrat satisfet amb aquesta situació.

stats