Societat 13/10/2020

Qui vulgui visitar el cementeri de Palma per Tots Sants haurà de demanar cita

L'Ajuntament insta els ciutadans que no hi vagin el dia 1 i recorda que ho poden fer qualsevol altre dia de l'any

K. O.
2 min
Cementeri de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que els dies 30 i 31 d'octubre i l'1 de novembre, dia de Tots Sants, només es podrà accedir al cementeri municipal amb cita per tal de controlar l'aforament del centre i evitar-hi aglomeracions, ja que en aquesta data cada any s'hi concentren unes 25.000 persones. A causa de la poca afluència de visitants que l'Ajuntament de Palma preveu als cementeris municipals d'Establiments i Sant Jordi, no caldrà reservar cita per visitar-los.

El batle de Ciutat, José Hila, ha demanat a la ciutadania que visiti el recinte qualsevol altre dia de l'any perquè no hi hagi contagis de coronavirus. El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior de Cort i president de l'Empresa Funerària Municipal, Alberto Jarabo, ha afirmat que "el més fàcil hauria estat tancar el cementeri, però hem assumit el repte de possibilitar aquesta tradició tan arrelada i complir amb les persones que volen visitar els seus difunts".

El cementeri es dividirà en tres zones delimitades amb el seu accés corresponent i durant els tres dies es dividirà l'entrada en dos torns, entre les 8 i les 14 h i les 15 i les 21 h. El sector 1 (groc) tindrà un aforament màxim de 1.168 persones per torn; el sector 2 (blau), de 3.818, i el sector 3 (verd), un màxim de 1.072. En total, hi podran accedir com a màxim 6.058 persones per torn.

Plànol de les tres zones del cementiri de Palma.

Per fer-ho, serà obligatori reservar cita i només es podrà transitar entre els diferents sectors amb una invitació específica que caldrà presentar amb un codi QR, que es podrà aconseguir a través de la pàgina web www.efm.es. Els usuaris podran fer el tràmit a partir del 19 d'octubre, i s'haurà d'omplir un formulari. Les invitacions seran exclusives per data, torn i àrea i se'n podran treure un màxim de sis per persona. També s'habilitarà un telèfon de suport (690306289) disponible fins dia 29 d'octubre, mentre que l'opció web estarà disponible fins dia 31 d'octubre.

Durant el migdia es preveu tancar tot el recinte durant una hora perquè l'equip de seguretat pugui verificar que no hi queda cap visitant del torn de matí i fer les desinfeccions programades, segons l'Ajuntament. Un grup de 15 vigilats de seguretat, cinc auxiliars i un coordinador vigilaran els accessos al cementeri. L'Empresa Funerària Municipal incorporarà quatre operaris per torn que es distribuiran al recinte. La Policia Local de Palma completarà el dispositiu. L'ús de la mascareta a l'interior del recinte serà obligatori, així com la distància de seguretat de dos metres. Estaran prohibits els grups de més de deu persones.

stats