Societat 20/03/2023

CCOO lamenta que la vaga de podadors és la primera en què les institucions no intervenen per mitjançar

Miguel Pardo, secretari general d'Hàbitat del sindicat: "En tots els conflictes ens han obligat a acudir a les mediacions, però en aquesta ocasió estan desapareguts"

ARA Balears
2 min
Seu de CCOO a les Balears

PalmaComissions Obreres ha anunciat aquest dilluns que la vaga de podadors de Palma, que ha començat avui, és la primera en què els poders públics no intervenen per mitjançar. En aquest sentit, ha assenyalat que ni Cort ni la Conselleria de Treball han intervingut per cercar una solució. "Hi ha hagut centenars de conflictes i, en tots ells, fins i tot ens han obligat a acudir a les mediacions, però en aquesta ocasió, estan desapareguts", ha lamentat el secretari general d'Hàbitat de CCOO, Miguel Pardo.

En una nota de premsa, el secretari també ha remarcat que és la primera vegada "en vuit anys de governs progressistes que no hi ha hagut mediació per part de la Conselleria en un conflicte laboral, relacionat amb les contractes de l'Administració". De fet, expliquen que l'única comunicació, per part de Cort, ha consistit en la limitació del dret de vaga, a través de la imposició de serveis mínims, i en mostrar el seu malestar en veure's acusats com a responsables de la situació.

D'aquesta manera, des del sindicat afirmen que els treballadors es veuen empesos a la vaga, no només perquè l'empresa no vol complir el conveni, sinó per la manca d'iniciativa de les institucions.

Pel que fa a les reclamacions econòmiques per l'incompliment de l'acord, consisteixen en 285 euros al mes de plus de perillositat; 50 euros al mes de categories i retards de 2.324 euros per treballador i 850 per categories.

"El problema és que l'empresa UTE Arboticultores de Palma no vol assumir el cost i l'Ajuntament no intervé perquè, potser, seria reconèixer un error en els pressupostos dels plecs de condicions de Parcs i Jardins", ha declarat el sindicat.

Així, asseguren que el conflicte es podria solucionar si cada part assumís les seves responsabilitats, l'empresa pagàs el conveni, l'Ajuntament vigilàs i obligàs al compliment de les condicions, i la Conselleria de Treball intervingués per mitjançar i vetllar pel compliment de la legislació laboral.

"Davant la irresponsabilitat general, els treballadors es veuen obligats a fer vaga perquè es compleixi la llei en un servei públic", ha conclòs el sindicat.

stats