Societat 15/03/2022

CCOO i UGT denuncien el model "completament desfasat" de les oposicions docents

ARA Balears
1 min
Imatge de la concentració, aquest dimarts a la Conselleria d'Educació.

PalmaDelegats d'UGT i CCOO s'han concentrat aquest dimarts davant la Conselleria d'Educació per denunciar la "manca de sensibilitat" del departament de Martí March amb el personal interí pel model d'oposicions docents. Els sindicats consideren que l'administració "endureix el procés de selecció i accés a la funció pública docent". Les organitzacions alerten que "es redueixen les places" i s'aplica "un model d'oposicions completament desfasat i allunyat de la pràctica docent real".

Segons han defensat en un comunicat, l'acord era convocar 1.408 places per al concurs d'oposició d'enguany, que finalment es reduira a 796, que són les places de les taxes de reposició dels anys 2018, 2019 i 2020. Així, es deixen sense convocar les 384 de la taxa de reposició de l'any 2021.

La Conselleria ja va avisar d'aquesta rebaixa de places al desembre, i va explicar que esperarien a convocar-les fins que entràs en vigor el conegut com a decret Iceta, que vol reduir la temporalitat en les places públiques educatives. Els sindicats consideren que s'hauria d'haver esperat a veure el contingut d'aquest decret per convocar oposicions.

D'altra banda, critiquen que el sistema d'accés és més complex que la normativa prevista perquè hi ha "menys opcions de temes per triar, proves eliminatòries, es mantenen totes les especialitats de la part pràctica i es redueix de la baremació l'experiència docent i la formació".

"Enguany hi haurà una convocatòria d'oposicions, però amb un sistema d'accés més complicat i un nombre de places molt inferior al que es va plantejar inicialment", han assenyalat les organitzacions sindicals. Aquests fets "incrementen el nombre de tribunals que es crearan, amb la despesa que això suposa i les molèsties que generen tant a tribunals com a opositors, coincidint amb la càrrega de final de curs".

stats