Societat 13/03/2023

CCOO exigeix a la Conselleria una "solució urgent" per als docents d'FP que estan a l'atur

Demana arribar a un acord, com han fet altres comunitats autònomes, que garanteixi que aquests treballadors puguin fer feina el curs 2023-2024

ARA Balears
2 min
Una aula d'institut.

PalmaCCOO ha exigit a la Conselleria d'Educació, en un comunicat, una "solució urgent" per als docents d'FP que actualment estan a l'atur. En aquest sentit, també ha demanat una mesa urgent per analitzar la situació com han fet altres comunitats autònomes i arribar a un acord que garanteixi que aquests treballadors puguin fer feina el curs 2023-2024. "Existeixen opcions jurídiques vàlides per fer-ho i aquests docents, després de sis mesos a l'atur, no poden, ni es mereixen, esperar més", han expressat.

Així, han recordat que, amb l'entrada en vigor de la LOMLOE, es va aconseguir que tot el professorat amb titulació superior passàs a formar part del cos de funcionaris A1, ja que per la seva titulació "així havia de ser". Això no obstant, expliquen que aquest fet va generar un problema per a una part minoritària del col·lectiu que no té la titulació, però que ha donat servei durant molts d'anys a l'Administració per la seva experiència.

També han indicat que aquest fet "suposa un problema real" si algun d'aquests docents vol ser funcionari de carrera, però no per continuar com a interins o qualsevol altra figura laboral dins la Conselleria. "Desafortunadament, la Conselleria d'Educació no ho va entendre així i no va deixar participar en el tràmit d'interins aquests docents, i això fa de les Balears l'única comunitat autònoma que fa aquesta passa tan radical i sense marge de maniobra per als sindicats".

D'aquesta manera, asseguren que després de diversos intents de negociació per part del sindicat, es va afegir en el darrer Acord Marc el punt 8, que explica que en el marc de la normativa bàsica, "s'haurà de plantejar la situació del professorat de Formació Professional que no disposa de la titulació requerida per a l'accés i que disposa d'ampla experiència en l'exercici de la docència".

"Per fi hi ha voluntat de negociació", han expressat, tot i que han afegit que la convocatòria d'interins anual "ha de sortir més prest que tard" per així "evitar presses i decisions no consensuades", i que "el temps va en contra dels treballadors actualment a l'atur". Quant a això, han destacat els casos d'altres comunitats com Galícia, Castella i Lleó, Navarra, el País Valencià, el País Basc i Castella - la Manxa, que ja han anunciat que deixaran com a interins aquests docents i que han trobat una solució jurídica per no deixar a l'atur aquest col·lectiu.

stats