Societat 30/01/2021

CCOO denuncia la "dubtosa gestió" del SEPE, que genera indefensió entre els treballadors

El sindicat critica que el Servei Públic d'Ocupació Estatal no respon a cap dubte que formulen

ARA BALEARS
1 min
Una oficina del SOIB

El sindicat CCOO a les Balears ha denunciat aquest dissabte la "dubtosa gestió de les prestacions" que fa el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) en els darrers mesos i ha assegurat que això genera indefensió entre els treballadors.

L'entitat ha dit en un comunicat que al principi de la pandèmia va ser "molt dur" gestionar els Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO) perquè varen arribar-ne molts en poc temps, però ara que s'ha incrementat el personal del servei "hi ha actuacions que no es poden mantenir".

Critiquen la dificultat per aconseguir una cita presencial per solucionar les incidències que pateixen els treballadors i que "contactar-hi per telèfon és quasi impossible. I quan s'aconsegueix, no es dona una solució". Pel que fa als correus electrònics que hi envien els treballadors, no saben si han arribat perquè no reben cap confirmació. De fet, els mateixos responsables del sindicat tampoc tenen resposta del SEPE quan informen sobre problemes que afecten la plantilla.

CCOO reclama al servei estatal que resolgui aquesta situació, perquè "no es poden acceptar aquests errors" que perjudiquen els treballadors que demanen la prestació i han d'esperar mesos per aconseguir-la. Per tot això, l'entitat creu que cal ampliar la plantilla del SEPE per atendre millor la ciutadania. A més, proposa ampliar els espais d'atenció amb mesures sanitàries.

stats