Societat 30/05/2023

CCOO demana a Prohens que "no deixi l'educació en mans de l'extrema dreta"

El sindicat ha mostrat "preocupació" davant l'abstenció dels votants d'esquerra i l'auge de Vox

ARA Balears
1 min
Infants a una escola.

PalmaCCOO Ensenyament ha demanat a Marga Prohens, candidata del PP al Parlament, que "no condemni el futur de l'educació pública per obtenir els suports necessaris per governar, i no la deixi en mans de l'extrema dreta –Vox– i els seus posicionaments ideològics radicals".

El sindicat ha felicitat Prohens pels resultats aconseguits, però li demana que compleixi el seu programa i "instauri la gratuïtat de l'educació 0-3, ampliï la política de beques i promogui un pacte d'Estat per l'educació", mesures en les quals el sindicat assegura que "pot coincidir".

En un comunicat, CCCO, també ha fet palesa la seva "preocupació, per l'abstenció dels votants d'esquerra i, especialment, per l'auge de l'extrema dreta i les implicacions en la governabilitat de les institucions". El sindicat ha censurat que durant la campanya electoral de Vox es demanàs que, davant un eventual pacte de govern amb el PP, la Conselleria d'Educació quedàs a les seves mans, un fet que "preocupa i genera molta por entre el col·lectiu docent", ha assegurat CCOO.

stats