Societat 20/05/2023

CCOO critica que el Màster de Professorat de la UIB és "inaccessible" per als estudiants de les Balears

El sindicat ha assenyalat que és "preocupant" constatar que molts estudiants que volen continuar la seva formació a la UIB es veuran "obligats a renunciar a la seva vocació docent"

ARA Balears
2 min
Un edifici de la UIB

PalmaLa Federació d'Ensenyament de CCOO ha criticat que el Màster de Professorat de la Universitat de les Illes Balears (UIB) és una titulació "inaccessible" per als alumnes de les Balears. En una nota de premsa, el sindicat ha assenyalat que és "preocupant" constatar que molts estudiants de les Illes que aspiren a continuar la seva formació a la UIB es veuran "obligats a renunciar a la seva vocació docent".

En aquest sentit, han explicat que el curs passat "més del 80% dels estudiants que varen sol·licitar plaça varen quedar sense poder-hi accedir" i que la Universitat, davant la situació, no ha augmentat el nombre de places, "que ja de per si és insuficient", i només n'ofereix 310.

Així, han exposat que en els darrers anys s'ha generat una "greu problemàtica" a les universitats públiques amb relació a la disponibilitat de places al Màster de Professorat i que aquesta ha anat augmentant progressivament "amb conseqüències perjudicials" tant per als estudiants illencs com per al sistema educatiu de les Balears. "La impossibilitat d'obtenir plaça a la pública obliga molts estudiants, si s'ho poden permetre, a recórrer a universitats privades a distància, amb preus de matrícula que arriben fins als 10.000 euros", han apuntat.

Pel que fa a aquest aspecte, han expressat que també té un impacte directe i negatiu en el sistema educatiu, a causa de la manca de professors en diverses especialitats. "Les substitucions queden sense cobrir, els professors són assignats a matèries fora de la seva especialitat i sense la formació adequada, i s'han de realitzar tràmits urgents per contractar docents que no compleixen els requisits establerts", han lamentat.

Finalment, han exigit al Govern i a la Conselleria d'Educació que prenguin mesures immediates per resoldre aquest problema i garantir la qualitat de l'educació.

stats