Societat 05/06/2018

CCOO lluita per millorar les condicions de treball en els centres de menors

Una de les seves propostes és augmentar el salari dels educadors fins als 25.000 euros anuals i fins a 20.000 el dels auxiliars

Ara Balears
1 min
Imatge del centre de menors Es Pinaret

PalmaLa FE-CCOO ha signat aquest dimarts la constitució de la taula negociadora del conveni autonòmic de menors, amb què pretén "millorar considerablement el conveni nacional i les condicions laborals dels treballadors d'aquest sector".

L'organització sindical ha informat que va signar la constitució de la taula negociadora la setmana passada per al "primer conveni autonòmic de protecció de menors i reforma juvenil" amb una representativitat d'un 86,3%.

Amb aquest conveni, la FE-CCOO pretén "millorar considerablement les condicions laborals dels treballadors dels centres de menors" (educadors, auxiliars i personal d'administració i serveis).

Una de les seves propostes és augmentar el salari dels educadors fins als 25.000 euros anuals i fins a 20.000 el dels auxiliars. A més, es negociarà una jornada laboral de 37,5 hores setmanals.

Amb aquesta negociació, que va començar el divendres passat, el sindicat també vol igualar la situació laboral dels diferents centres de menors de les Illes.

stats