Sindicats
Societat 31/08/2022

CCOO anuncia mobilitzacions el setembre per reclamar més inspectors de treball a les Illes

Denuncien el "deficient" funcionament de l'administració

ARA Balears
1 min
Un treballadors d'un hotel de Palma

PalmaCCOO ha anunciat mobilitzacions davant la Inspecció de Treball pel "deficient" funcionament d'aquest organisme administratiu. Segons ha explicat l'organització sindical, les protestes, previstes a partir de setembre, pretenen reclamar que s'incrementi la dotació d'inspectors a les Balears durant tot l'any.

El sindicat ha advertit que entre les "greus deficiències" destaquen demores de fins a "un any o més" en assumptes "que no comporten complexitat". A més, asseguren que sovint les resolucions s'emeten "atenent la versió dels fets que ofereix l'empresa" i que l'inspector "gairebé mai" cita la part denunciant perquè rebati els arguments empresarials. Amb tot, han afegit que es donen resolucions en alguns casos "ambigües, incompletes o que no donen resposta a les qüestions plantejades".

Respecte de les "extremes condicions mediambientals" d'aquest estiu, CCOO ha lamentat que la Inspecció "no hagi actuat amb la urgència que requerien les circumstàncies", amb relació a les condicions de treball de sectors com la construcció, neteja viària i recollida de residus.

stats