Societat 07/04/2021

Catalogar el parc de la Mar posa en perill la seva reforma, adverteix l'Ajuntament de Palma

El portaveu del govern municipal, Alberto Jarabo, ha advertit que també pot fer perdre el finançament de fons de l'Impost de Turisme Sostenible

2 min
L'Ajuntament presenta un projecte de 4,8 milions d'euros per millorar el Parc de la Mar

PalmaEl regidor i portaveu del govern municipal de Palma, Alberto Jarabo, ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa que l'Ajuntament encara "ha d'analitzar la proposta d'ARCA" d'incloure el parc de la Mar dins el catàleg d'elements protegits de la ciutat. En qualsevol cas, Jarabo ha advertit que "la petició d'ARCA pot suposar la paralització de la reforma del parc de la Mar i la pèrdua de finançament a partir del fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS)".

A més, el regidor de Participació Ciutadana ha recordat que ARCA "forma part de la comissió del Centre Històric", on s'han "valorat els elements principals [del projecte actual de reforma] i ha pogut comprovar l'elecció de determinats materials", com ara "l'empedrat o els fanals". Sigui com sigui, Jarabo defensa que "el projecte del parc de la Mar té totes les garanties de respecte al patrimoni i a l'entorn".

"El parc de la Mar té un deteriorament considerable, especialment en alguns elements essencials", ha reconegut l'edil. "L'empedrat no està en les millores condicions possibles" i això provoca "problemes d'accessibilitat i seguretat per a les persones que passegen per allà", ha afegit. Tot i això, Jarabo no ha tancat del tot la porta a protegir l'espai: "No és incompatible amb el fet que el parc de la Mar sigui catalogat com demana en aquest cas ARCA".

Millores a Pere Garau i ajuts al taxi

Per altra banda, el portaveu municipal ha anunciat que a la Junta de Govern s'han adjudicat les obres per "millorar el paviment i suprimir les barreres urbanístiques del carrer de l'Arquebisbe Aspàreg, del barri de Pere Garau". Aquestes obres tindran un cost d'uns 316.000 euros i es faran durant quatre mesos, ha avançat Jarabo. "Era una reclamació dels veïns d'aquest barri on s'estan fent accions per millorar tant espais i serveis com les voravies del carrer", ha indicat.

Així mateix, l'Ajuntament també ha donat llum verda a la modificació del Pla Estratègic de Mobilitat del trienni 2008-2020, que inclou "una nova línia de subvencions al sector del taxi", per fer front als efectes de la pandèmia. Els detalls de la convocatòria els donarà l'àrea de Mobilitat "d'aquí poc", ha explicat Jarabo, que no ha informat ni del termini ni de la quantitat dels ajuts.

De la mateixa manera, l'àrea de Participació Ciutadana "ha modificat el Pla Estratègic de Subvencions de 2019 a desembre de 2021 per incloure una nova línia d'ajuts en material i servei d'activitats socioeducatives de barri destinada als veïnats", ha anunciat el regidor. Inicialment, aquests ajuts tindran un pressupost de 50.000 euros per any.

Quan li han demanat en la roda de premsa si es retirarà el mural de l'hotel Armadams, Jarabo ha assenyalat que "així serà", segons "les darreres informacions" que ha rebut el Consistori. No obstant això, no ha pogut puntualitzar en quin termini es farà, perquè això depèn de l'àrea de Model de Ciutat i de la Comissió del Centre Històric.

stats