Societat 01/07/2020

L'Ajuntament de Palma reformarà amb 955.000 euros els voltants del llac del parc de la Mar

La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, preveu que les obres comencin el primer trimestre del 2021 i finalitzin el 2022

K. O.
2 min
L'actuació de millorar només es farà a la zona del llac del Parc de la Mar.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimecres el projecte per reformar els voltants del llac del parc de la Mar, una actuació finançada amb 955.414 euros de l'ecotaxa. Malgrat que durant la passada legislatura es va presentar una iniciativa de 4,8 milions per millorar tot el parc, de moment només es podrà actuar als voltants del llac per manca de finançament. "Hem prioritzat aquesta zona perquè és la que està més deteriorada", ha explicat la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, i ha afegit que les obres es preveuen iniciar el primer trimestre de 2021 i que finalitzin el 2022.

Pastor, però, ha comentat que enguany esperen poder aconseguir més recursos econòmics per millorar la resta del parc aquesta mateixa legislatura. El projecte servirà per canviar el paviment, en molt mal estat, perquè és de marès i d'ençà de la inauguració del parc, el 1984, ha patit un important desgast. L'actuació afectarà 6.000 metres quadrats i es substituirà per una rajola amb la mateixa tonalitat del marès però més resistent. L'objectiu és "millorar la qualitat del parc i que facilitat l'accesibilitat a tothom", segons ha afirmat un dels arquitectes, Pedro Luis Cabrer.

Cort també canviarà l'enllumenat per un que sigui més eficient energèticament instal·lant 41 llums led i set fanals al mural de Joan Miró. A l'embarcador hi haurà 170 metres de tires de llum de la mateixa tecnologia. A més, es renovaran les papereres, els bancs i la xarxa de reg. La iniciativa preveu millorar 240 metres lineals de barana i reparar 73 metres lineals de la vorera que limita amb el llac.

El projecte presentat s'aprovarà a la Junta de Govern una vegada hagi passat per la Comissió de Centre Històric que es farà la setmana que ve. La intenció és mantenir l'esperit original de l'arquitectura del parc.

D'altra banda, cal recordar que un any després que la família de Josep Guinovart reclamàs a l'Ajuntament de Palma una restauració urgent de l'escultura del parc de la Mar que l'artista català va regalar a la ciutat, a principi d'aquest mes es va donar el sus a l'actuació.

stats