Societat 10/05/2021

Catalina Johnson i Tòfol Williams, protagonistes dels spots de 'Passa del plàstic'

ARA Balears
2 min
Imatge de la campanya 'Passa del plàstic'

PalmaNova campanya del Govern balear per conscienciar sobre el canvi necessari en la gestió de residus i les conseqüències d'utilitzar plàstics d'un sol ús. La campanya Passa del plàstic té dos protagonistes inesperats, divertits i ambientats en la dècada dels vuitanta: Catalina Johnson i Tòfol Williams. En diferents vídeos els personatges creats per l'Executiu balear conten tot el que no sabies sobre els plàstics d'un sol ús, amb un format similar a la telebotiga i en què irònicament remarquen i informen de les conseqüències de l'ús i l'abús dels plàstics d'un sol ús que es fa actualment a les Illes Balears.

El vídeo central de la campanya recull alguns dels trets característics d'una generació, com les muscleres extragrosses, pentinats incomprensibles, xoquins combinats amb calcetins blancs... i destaca que hi ha modes que no haurien de tornar mai. A continuació, i amb dues dones majors amb bosses de plàstic al cap, assegura que amb la nova llei de residus els plàstics d'un sol ús també serà una moda d'aquestes que no tornen mai. Després d'aquesta introducció apareixen els dos grans protagonistes, Catalina Johnson i Tòfol Williams, que mostren alternatives sostenibles i que "mai passen de moda".

El segon vídeo també té un format molt ambientat en els anys vuitanta i en la telebotiga. Un recull de preguntes sobre les càpsules de cafè i les conseqüències que tenen dona pas a l'explicació de Catalina Johnson i Tòfol Williams sobre la realitat de l'ús d'aquestes càpsules i el procés de reutilització. Johnson i Williams venen les cafeteres de tota la vida com la solució sostenible i econòmica.

El tercer vídeo juga també amb aquest format de preguntes i informacions instructives, que responen Catalina Johnson i Tòfol Williams. En aquest cas lluiten contra els plats, coberts i tassons d'un sol ús. i contra les festes en què tot és de plàstic. Aposten per material reutilitzable per evitar la contaminació i l'ús de materials que estan més de 400 anys a desaparèixer.

El darrer vídeo parla de les sortides fora de casa. Les excursions, els dies de platja... la quantitat de plàstics d'un sol ús que es fan servir per embolicar el menjar i dur tot el que necessitam per passar el dia fora de casa. En aquest cas Catalina Johnson i Tòfol Williams expliquen quant tarden a degradar-se els elements més habituals que agafam per aquests dies. Com sempre, els protagonistes aposten per productes típics i de tota la vida per fer "excursions sostenibles".

stats