Societat 22/10/2021

Una clínica de Palma encén les xarxes per una discussió sobre el català

"Vergonyós, sembla que som a l'Alemanya nazi", clama el perfil d'una clínica d'estètica per una pregunta sobre la retolació

2 min
asddsa

Palma"Vergonyós, sembla que som a l'Alemanya nazi" és tan sols una de les declaracions que ha fet públicament a través de les xarxes socials una clínica d'estètica de Palma. El motiu de la resposta és una pregunta sobre la retolació del centre per part d'una plataforma social en defensa de la llengua, 'Mantinc el català'. L'ARA Balears ha pogut parlar amb els dos implicats en la qüestió. El propietari de la clínica, el doctor Antoni Ruiz, ha explicat que se sent "assetjat", mentre que els membres de l’organització han preferit mantenir l'anonimat perquè estan "espantats", ja que "aquest senyor ens ha amenaçat".

La polèmica ha esclatat quan el perfil del centre ha comentat una publicació a les xarxes socials de la Fundació Jaume III: "A Mallorca, en mallorquí". La plataforma 'Mantinc el català' ha retret irònicament: "Per això mateix tens traduït el nom de la teva clínica exclusivament en mallorquí, a part del castellà". A partir d'aquest comentari, el perfil de la clínica respon amb insults com per exemple, "cap de fava".

El centre privat a través d'un missatge privat respon al perfil 'Mantinc el català' amb unes declaracions que s'han fet virals: "Catalanazi. El pròxim què serà, rompre els vidres de la clínica? Posar-me en un camp de concentració? Ets un covard i un desgraciat" i insisteix amb els insults, com per exemple, "puta catalanista de merda". El propietari del centre d'estètica s'ha defensat en paraules a aquest diari: "No som catalanòfob, el que som és un gran mallorquinista".

Comentari que fa esclatar la discussió a Instagram
Conversa privada entre el perfil de la clínica i 'Mantinc el català'

Ruiz ha declarat que "a les xarxes socials sembla que em nec a parlar el català amb un pacient quan no és així, jo parl en mallorquí" i assegura que "ha estat un assetjament sense precedents".

En contra, els membres de 'Mantinc el català' han assegurat a aquest diari que s'han sentit amenaçats i estan "espantats" perquè "si li passa alguna cosa a la clínica, ens cercaran a nosaltres, quan l'únic que hem fet és fer pública una mala resposta".

Conversa privada entre el perfil de la clínica i la 'Mantinc el català'

'Mantinc el català' és una plataforma d'Instagram gestionada per diferents voluntaris i que, segons es presenta, té per objectiu "conscienciar els catalanoparlants de mantenir el català en les converses amb castellanoparlants".

stats