Societat 16/02/2018

"La deriva de l'Estat espanyol posa en perill tot allò que s'ha aconseguit amb molt d'esforç, seny i responsabilitat"

El president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, s'ha mostrat preocupat perquè el govern espanyol està desenterrant vells perjudicis

1 min
Jaume Mateu, president de l'OCB

"La deriva de l'Estat espanyol posa en perill tot allò que s'ha aconseguit amb molt d'esforç, seny i responsabilitat". Aquestes eren les declaracions del president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, en relació a la intenció manifesta del govern de Rajoy de posar fi a la immersió lingüística per mitjà del 155. Mateu ha recordat que el govern de Bauzá va fracassar quan ho va intentar. "D'Això, aquí, en tenim experiència i va ser positiva perquè un tant per cent molt elevat de pares i mares varen escollir el català com a llengua vehicular".

Mateu s'ha mostrat molt preocupat perquè "estan desenterrant tots els vells perjudicis" per "imposar la visió inequívoca de l'estat". "Allò que pensàvem que mai tocaríem està passant, ve un govern reaccionari i s'intenta carregar el sistema educatiu i no m'estranyaria que aviat ho fessin amb TV3", ha assenyalat.

stats