Societat 26/01/2022

Es Castell promou la presència d'aus insectívores a través de caixes niu

El Consistori aposta per aquesta actuació per conviure amb les aus

Iván Martín
1 min
Una persona instal·lant una caixa niu.

ES CASTELLLa Regidoria de Medi Ambient del Castell repartirà caixes niu amb l'objectiu de protegir i afavorir la presència d'aus insectívores al poble. La regidora Marisa Álvarez ha recordat que "les aus insectívores ajuden a reduir la presència d'insectes de manera natural, com la processionària que aviat començarà a sortir, i hem de poder conviure amb aquestes aus i recuperar el contacte amb la natura".

Les persones interessades a recollir una caixa niu han de telefonar al 971 36 51 93 i demanar per l'àrea de Medi Ambient, en horari de 9 a 14 hores.

Per tal d'afavorir la presència d'ocells al poble, l'any passat la brigada municipal va destapar i netejar els forats de bastida de la part superior dels quarters de la plaça de l'Esplanada, que s'havien tapat fa uns anys, per tal que espècies com les vinjoles hi puguin fer el niu.

Com que les noves construccions no disposen de forats on aquestes aus puguin viure dins el poble i les reformes de les façanes les expulsen del nucli urbà, l'Ajuntament ha col·locat caixes niu en diversos espais per afavorir la seva presència.

stats