Societat 07/02/2022

Es Castell celebra el 250è aniversari amb la nova ruta cultural a Sol del Este

El nou passeig té l'objectiu de reivindicar el patrimoni de la bocana del port de Maó

Iván Martín
1 min
Susana Mora a l'acte de presentació.

ES CASTELLL'Ajuntament del Castell ha inaugurat aquest cap de setmana la nova ruta cultural i paisatgística de la urbanització de Sol del Este, en el marc dels actes de celebració del 250è aniversari de la fundació del municipi. Entre les activitats que s'han duit a terme destaca una ruta històrica per tot el poble, visites guiades al museu militar i una gimcana familiar. També s'ha descobert una placa commemorativa a la plaça de l'Esplanada.

El nou passeig històric i cultural té l'objectiu de reivindicar el patrimoni de la bocana del port de Maó. Per aquest motiu, s'han creat diferents punts de visualització amb panells explicatius dels diferents elements i restes històriques que es poden observar des de cada mirador, per posar en context el moment històric i de les diferents dominacions de l'illa durant el període 1708-1802. Els panells fan referència al castell de Sant Felip, la fortalesa de la Mola, l'assentament de Sant Felip, la torre de defensa de Sant Felipet i l'illa del Llatzeret.

La batlessa del Castell, Joana Escandell, ha destacat la importància del nou passeig: "És una oportunitat per revalorar el nostre patrimoni com a via de futur i de riquesa", mentre la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha emfatitzat l'aposta de l'executiu insular per realçar el patrimoni de cada municipi: "Continuam constatant que Menorca té un model sostenible, possible gràcies al treball de la societat i la cooperació entre les diferents administracions".

Aquest projecte ha comptat amb el finançament del Govern balear, mitjançant fons per millorar les zones turístiques afectades per la caiguda de Thomas Cook.

stats