Societat 04/01/2023

Els casos de grip es dupliquen a les Balears

La incidència ha passat de 60 a 118 casos per 100.000 habitants les darreres dues setmanes

2 min
Una infermera vacunant una dona al Centre de Salut Escola Graduada

PalmaL'epidèmia de la grip comença a expandir-se a les Balears. En les dues darreres setmanes, la Comunitat ha duplicat la incidència, que ha passat de 60 a 118 casos per 100.000 habitants. Així n'ha informat aquest dimecres la consellera de Salut, Patrícia Gómez, que ha fet declaracions als mitjans des del punt de vacunació Francesc Quetglas, a Palma, per insistir a la població que es vacuni, tant de la grip com contra el covid-19.

Ara com ara, la cobertura vacunal contra la grip entre els majors de 60 anys ronda el 40% de la població, i entre els menors d'aquesta edat, el 10%. Pel que fa a les dosis de record del covid-19, només superen el 50% de la població entre els illencs d'entre 70 i 80 anys, i arriben al 68% en el cas dels majors de 80 anys, segons les dades actualitzades de l'IB-Salut. Entre els menors de 60 anys, la taxa és inferior el 8%.

Gómez ha recordat que les vacunes de reforç de la grip venen més preparades per a les darrers variants de l'òmicron, "i esperam que tingui una protecció important per a la nova variant que ha aparegut a la Xina", ha apuntat. La mutació encara no ha arribat a les Illes, "però previsiblement arribarà", ha afegit la consellera. L'alerta mundial per l'onada al país asiàtic ja ha provocat un lleuger augment de les vacunes posades: el centre de vacunació ha passat d'inocular-ne un màxim de 200 diàries a prop de 500.

Situació controlada als hospitals

Els hospitals illencs atenen actualment 35 persones ingressades per covid-19 a planta, mentre que no n'hi ha cap a l'UCI. "La situació està molt estable i controlada", ha valorat Gómez. De la mateixa manera passa amb el virus respiratori sincicial, que registra una incidència d'entre 30 i 40 casos per 100.000 habitants. La consellera creu que "el bon temps" està ajudant que no hi hagi un augment important de casos.

stats