Societat 21/02/2021

Els casos actius de coronavirus a les Balears cauen un 65% en un mes

Per segon dia consecutiu, Salut no ha notificat cap mort a causa del covid-19

2 min
Urgències de Son Espases.

PalmaEls casos actius de coronavirus a les Illes Balears han caigut a més de la meitat -un 65%- el darrer mes. Així, si el 24 de gener hi havia 9.822 persones amb infecció activa, ara n'hi ha 3.493 (50 menys que ahir). A més, per segon dia consecutiu, la Conselleria de Salut no ha notificat cap mort a causa del virus. Cal recordar que ahir va ser el primer dia sense defuncions des del 10 de gener. Des de l'inici de la pandèmia, són 682 les persones que han perdut la vida a l'Arxipèlag.

Durant la darrera jornada, Salut ha fet 2.118 proves diagnòstiques -entre PCR i tests d'antígens- i s'han trobat 50 persones infectades. La taxa de positivitat ha estat del 2,36%. La gran majoria de les infeccions noves s'han trobat a Mallorca: 44 de les 50. Les altres sis s'han localitzat a Eivissa, mentre que a Menorca i Formentera no s'ha notificat cap positiu.

Els hospitals continuen millorant la seva situació, especialment a les UCI, que es desocupen cada dia més. En concret, aquest diumenge hi ha 70 persones en unitats de cures intensives, dues menys que dissabte. Això vol dir que els pacients crítics amb coronavirus representen el 23% del total de llits de què disposen els hospitals públics illencs. Per tant, estarien fora del risc extrem, que es considera quan s'està per sobre del 25%. A planta, hi ha 146 pacients ingressats.

A les residències de gent gran tan sols queden 16 usuaris amb infecció activa, 15 dels quals estan hospitalitzats. A més, en tota la setmana no s'ha notificat cap defunció. A banda d'això, 19 professionals sociosanitaris estan contagiats. Pel que fa als sanitaris del sistema públic, la tendència continua a la baixa i actualment hi ha 55 persones amb contagi actiu i 136 en quarantena.

Incidències

Les Balears continuen sent la segona comunitat autònoma amb menys contagis de coronavirus per habitant (120 casos per 100.000 persones), després de les Canàries (116 casos). Menorca és l'illa que es troba en millor situació, seguida de Mallorca, que davalla dels 100 casos (en concret en registra 97,7 per 100.000 habitants). Formentera té una incidència de 107 casos i Eivissa, de 298.

Aquest divendres vinent, el Govern avaluarà la situació epidemiològica i sanitària de cada illa i revisarà els nivells de restriccions. No serà fins llavors que es decidirà si es relaxen algunes mesures. En aquest sentit, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ja va advertir en la seva darrera compareixença, dijous, que no es podia davallar de nivell tan ràpidament com es puja perquè, si no, no s'aconsegueix reduir prou la incidència i augmenta el risc d'un altre rebrot.

stats