Cort obrirà al gener els casals de barri de Pere Garau i del Fortí

La regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, ha assegurat que durant els anteriors governs del Partit Popular se n'han arribat a eliminar fins a nou

L'Ajuntament de Palma obrirà a mitjan gener els casals de barri de Pere Garau i del Fortí. N'ha informat aquest dimecres la regidora de Participació Ciutadana de Cort, Eva Frade.

El nou casal de barri de Pere Garau se situarà als baixos del número 16 del carrer de Pere Llobera, disposarà de 226 metres quadrats, tindrà dues sales, banys i estarà situat just al costat de l'actual oficina municipal. Per aquest local Cort pagarà un lloguer de 1.300 euros mensuals més IVA.

D'altra banda, el número 1 del carrer de Bartomeu Darder, que ja havia acollit amb anterioritat la seu del casal de barri del Fortí, repetirà aquesta funció també a partir del mes de gener. En aquest cas, Cort pagarà 1.100 euros mensuals més IVA de lloguer.

"El nostre objectiu és arribar a disposar d'uns 35 casals de barri repartits per tot Palma", ha anunciat Eva Frade.

Segons ha informat la regidora, fa deu anys Palma disposava d'uns 40 locals on les associacions de veïns i agrupacions similars feien les seves reunions. Però, segons ha assegurat, quan va entrar a governar el PP a l'Ajuntament es varen eliminar molts d'aquests casals, de manera que ara només n'hi ha 31.

D'altra banda, Eva Frade també ha explicat que l'Ajuntament està a l'espera de concretar els contractes per al casal del Pil·larí, Gènova i Son Oliva.

Frade també ha assenyalat que no tots els casals de barri de Palma són de lloguer. "L'equip de govern està intentant reduir l'externalització i aprofitar al màxim els pressupostos participatius", ha apuntat la regidora.

D'altra banda, la portaveu de l'Ajuntament, Susanna Moll, ha llançat "un missatge de tranquil·litat" als 21 col·legis la calefacció dels quals depèn del gasoil.

"Sol·licitarem una pròrroga extemporània perquè durant el mes de gener l'empresa que subministrava el gasoil a les escoles ho continuï fent, a l'espera de signar, al febrer, un nou contracte", ha explicat Moll.

Durant aquest mes de desembre, els directors dels col·legis estan autoritzats a comprar el gasoil que necessitin, amb càrrec a la Conselleria d'Educació, per evitar que els alumnes passin fred. 

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF