Colcada 2024
Societat 05/01/2024

Quin serà el recorregut de la Cavalcada dels Reis d'Orient a Palma i els carrers tallats

Els tancaments comencen a les 13 hores i afecten també les línies de l'EMT i les estacions de Bicipalma

2 min
Recorregut de la Cavalcada dels Reis.

PalmaAbans de la informació de servei per gaudir de la Cavalcada dels Reis, va per davant un consell: no convé deixar el paraigua a casa. Després de mesos molts secs, la previsió meteorològica anuncia pluja per a l'horabaixa del 5 de gener. 

Per part seva, l'Ajuntament de Palma posarà en marxa aquest divendres un dispositiu especial per a la cavalcada amb talls de trànsit i desviaments de diverses línies de l'EMT.

Talls de trànsit

13 h. L'avinguda d'Antoni Maura en tots dos sentits.

14 h. Els carrers de Jaume III, del Born i de la Unió, la plaça de Weyler i la Rambla.

16 h. El carrer del Baró de Pinopar, el costat interior del passeig de Mallorca, la via d'Alemanya, des de Comte Sallent i des de General Riera i la via de Portugal, des de plaça del Fortí i el passeig de Mallorca.

16.30 h. L'avinguda de Gabriel Roca, des d'avinguda de l'Argentina i des de la costa del Gas.

A les 19 hores s'obrirà al trànsit el passeig Marítim en tots dos sentits; mentre que a les 21 hores es farà el mateix amb les avingudes. La cavalcada finalitzarà a les 22 hores.

Desviaments d'autobusos de l'EMT

Entre les 13 i les 16 hores, aproximadament, les línies 3, 4, 7, 20, 25 i 35 sofriran desviaments en un o tots dos sentits. A més, la línia CC tindrà la darrera sortida des de Balanguera a les 12.35 hores i quedarà sense servei fins al següent dia laborable.

A partir de les 16 hores i fins a les 21 hores aproximadament, es produiran altres desviaments que afecten les línies A1, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 20, 25, 35, 46 i 47, en els dos sentits d'anada i tornada.

Hi haurà desviaments a Can Pastilla (afectades línies A2, 31, 32 i 35), es Pil·larí (línies 31 i 32), Sant Jordi (línies 14 i 31 afectades), s'Aranjassa (afectada línia 31), Son Sardina (afectada línia 12) i es Rafal (línies 5, 34 i 14).

Estacions de Bicipalma

D'altra banda, també es veuran afectades diverses estacions de Bicipalma. Concretament, a partir de les 21 hores d'aquest dijous a la nit queda tancada l'estació 46 (plaça de Joan Carles I) i aquest divendres no estaran operatives les estacions 45 (de Jaume III), 49 (plaça de la Reina) i 51 (via Roma).

Recorregut

Els Reis arribaran a les 18 hores al moll Vell a bord, per primera vegada, del llaüt La Balear, que compleix 100 anys. Des d'aquí, la cavalcada passarà per les places de la Reina i de Joan Carles I, el carrer de la Unió, la Rambla i, com a novetat, pujarà per les avingudes cap al passeig de Mallorca, baixarà per Jaume III fins a tornar pel Born i pujarà a la plaça de Cort, on està previst que arribi a les 21 hores, perquè els reis saludin des del balcó del Consistori. S'elimina així, la salutació i l'aturada al Casal Solleric, que havia normalitzat l'equip de govern del Pacte. A més, la cavalcada es retransmetrà per IB3, hi participaran 450 persones i repartirà dues tones de caramels.

stats