Societat 21/10/2021

Carot diu que la taxa d'abandonament en el primer curs de grau de la UIB és "molt procupant"

El rector també ha remarcat que la Universitat tingui la taxa de professor per alumne del grup G-9

ARA Balears
2 min
Campus universitari de la UIB.

PalmaEl rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot, ha qualificat de "molt preocupant" l'elevada taxa d'abandonament del primer curs de grau, segons ha informat Europa Press. Ho ha fet en una compareixença al Parlament de les Illes Balears aquest dijous horabaixa. "Ho hem d'abordar i creiem que sabem com fer-ho, però no serà cosa d'un any ni de dos", ha afegit.

En la Comissió d'Educació, Investigació i Cultura, Carot ha dit que és "una dada inquietant" el fet que la UIB sigui la universitat amb una taxa més alta de professor per alumnes del G-9, que són les universitats de l'Estat que són públiques i úniques en les seves respectives comunitats autònomes.

El rector també s'ha referit a la situació econòmica de la Universitat i ha explicat que disposa de 114,42 milions d'euros l'any 2021. Ha detallat que el Govern ha incrementat més d'un 30% la seva inversió a la Universitat des del 2016, però, malgrat això, els pressupostos autonòmics de les Balears són els que destinen un percentatge menor a la universitat pública del G-9.

Respecte de la posició del centre a escala mundial, Carot ha fet referència al rànquing de Xangai, que inclou la UIB entre les 75 millors universitats en oceanografia i en turisme i hoteleria, i també entre les 300 millors en ciències de l'agricultura, ecologia i física.

Projectes

Quant al futur de la Universitat, Carot ha explicat que, en aquest moment, té un document amb quatre estratègies centrades en els recursos humans i la captació de talent, la modernització institucional, la modernització d'equipaments i noves infraestructures i la transmissió del coneixement.

A partir d'aquestes estratègies, la UIB ha definit cinc projectes: el pla de millora de la competitivitat en l'àmbit de la investigació, el pla de millora de competitivitat en la docència, el pla de modernització tecnològica, i el pla d'eficiència energètica en les instal·lacions i edificis, a més del pla de la Biblioteca Central de les Balears.

"Igual que reconeixem el fet insular i les Illes tenim uns sobrecostos i mereixem un règim especial per la singularitat de ser illes, crec que la Universitat pel fet singular de ser l'única institució pública de la comunitat que té entre les seves missions la investigació, mereix una certa atenció especial", ha remarcat.

stats