Societat 28/05/2021

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana

Juan Pedro Yllanes

El vicepresident del Govern balear i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, va lliurar dijous les restes de Miquel Martorell Gelabert, afusellat el 1936, a la seva família, que finalment els va donar sepultura en un acte privat al cementeri de Palma. El cadàver de Martorell, nascut a Bunyola el 1901, va quedar en una fossa comuna i no va ser fins al 2020 que els tècnics de la Societat Aranzadi el varen identificar gràcies al Pla d’Actuació de Fosses.

Janka Juriewick

Tot i ser la unitat que “més treballa” de policia judicial –segons el cap superior de Policia Nacional, Gonzalo Espino–, la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona (UFAM) ha aconseguit obrir una sala amable per a les dones i menors víctimes de violència masclista. Janka Juriewick està al capdavant de la UFAMi, gràcies a la col·laboració amb l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència, ja pot oferir un espai més agradable a les dones que van amb els seus fills a denunciar maltractament. 

Pere Torrens

El batle de Búger, Pere Torrens, es va negar a justificar en el ple de dijous la incorporació de la regidora del PP, Coloma Capó, a l’equip de govern. Aquest nomenament ha provocat moltes crítiques. L’oposició municipal, formada per tres regidors de MÉS per Búger, demanà explicacions al batle sobre aquesta designació, però Torrens en cap moment es va plantejar contestar i es va limitar a esquivar el tema dient: “Pregunta següent”.

stats