Les cares del dia

Conxa Juanola 

La decisió de l’ajuntament de Maó de retirar la Medalla d’Or de la ciutat al dictador, Francisco Franco, no fa més que oferir justícia als represaliats per la dictadura que se sentien agreujats pel manteniment d’aquesta distinció. La batlessa ha actuat amb valentia a l’hora de tirar endavant aquesta iniciativa tot i l’oposició de la dreta, que s’ha abstingut en la votació.

Mercedes Garrido

El fet que l’Agència de Defensa del Territori, que depèn del Consell de Mallorca, incorpori 27 persones a la seva plantilla és una bona notícia pel que fa a la disciplina urbanística i la protecció del sòl rústic i altres àrees naturals. La consellera de Territori fa una aposta per lluitar contra les construccions il·legals en espais rurals.

Sebastià Taltavull 

El Bisbat de Mallorca s’ha d’adaptar als nous temps i entendre que la societat és cada vegada més laica. Pressionar per defensar el paper de la religió a les aules de les escoles públiques no és més que una altra prova que a l’Església li queda un llarg camí per renovar no només la seva estructura, sinó també la seva visió del món.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF