Societat 24/06/2022

El Caragol del Born reuneix 26.077 persones per Sant Joan a Ciutadella

Tres persones han estat traslladades a centres de salut i al Mateu Orfila

Iván Martín
2 min
El Caixer Senyor, Borja Saura, entrant a la plaça del Born.

CIUTADELLAEl Caragol del Born de les festes de Sant Joan de Ciutadella ha reunit aquest dijous 26.077 persones. Encara que és una xifra elevada, no ha superat en cap moment el màxim crític de 27.540 persones que marca el Pla director de seguretat.

Després de tres anys sense el jaleo, la música ha tornat a envair els carrers. L'entrada del Caixer Senyor, Borja Saura, i Sa Capellana, Antoni Fullana, a la plaça del Born s'ha fet a les 18 h i ha estat una entrada a galop neta. Els cavalls han anat desfilant enmig de la gent, que cantava i botava. En total, hi han participat 97 cavallers.

Milers de persones juntes per rebre els cavalls.
Comença a sonar la melodia de les festes de Sant Joan.

El balanç d'incidències en aquest acte s'ha tancat amb nou contusions, una cremada, quatre ferides, una hemorràgia, quatre malestars, cinc marejos, dos traumatismes cranials, set d'altres tipus i tres trasllats a centres de salut, un d'ells al Mateu Orfila de Maó. L'última hora és una baralla a prop del bar Imperi on hauria intervingut la Policia Nacional.

A més, durant la jornada d'avui s'han hagut d'atendre dos incidents relacionats amb dos mallorquins. El primer ha estat un home de 49 anys que ha caigut d'una altura de quatre metres i mig des de la finestra de la seva habitació. I l'altre, un policia local de Palma que forma part del contingent de reforç desplaçat a Menorca per les festes que ha patit lesions per compressió al braç dret. L'agent, de 35 anys, ha estat aixafat contra una paret per la gent durant el dispositiu de seguretat del primer toc.

La Policia Nacional intensifica els controls

La Policia Nacional ha intensificat els controls de prevenció i seguretat a Menorca aprofitant les festes de Sant Joan a Ciutadella i el seu poder de convocatòria. En aquest sentit, el reforç d'una seixantena d'agents del grup de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) ha permès poder dur a terme l'operatiu.

L'objectiu del reforç és donar protecció i salvaguardar la integritat de les persones per evitar que hi hagi incidents relacionats amb l'elevada concentració de persones. A més, s'han augmentat els controls i els dispositius per la prevenció de possibles delictes.

stats