Societat 17/07/2020

Costes sanciona amb 200.000 euros l'Ajuntament de Capdepera per les obres del passeig de Cala Rajada

La multa pot quedar en 120.000 euros si el Consistori paga abans, segons fonts properes al cas

K. O.
2 min
Obres de reforç en el  passeig marítim.

PalmaLa Demarcació de Costes a les Balears ha fixat una sanció contra l'Ajuntament de Capdepera per haver executat sense autorització dos punts concrets de les obres del passeig de Cala Rajada, segons han confirmat fonts de la Delegació del govern espanyol. La multa, de 200.000 euros, pot quedar en 120.000 si el Consistori paga abans, segons han explicat a l'ARA Balears fonts properes al cas. L'Ajuntament va anunciar dijous que presentarà al·legacions a la sanció, després de saber que s'estava estudiant presentar el procés.

El Consistori va reprendre dijous les obres de restauració del passeig després que Costes les aturàs per estudiar la denúncia del GOB relativa que les obres representaven un delicte ambiental, però que finalment no s'ha comès. El projecte tampoc no envaïa domini públic com va criticar l'entitat ecologista.

Els grups de l'oposició municipal, MÉS, PP i Unides Podem, varen criticar que el batle, Rafel Fernández (PSOE), adjudicàs a dit i sense concurs les obres d'emergència del passeig marítim de Cala Rajada a la mateixa empresa (Daimo) que fa la reforma de ca seva. "Aquest fet, amb independència que sigui legal, és inacceptable i poc ètic", segons varen afirmar.

Per la seva banda, el batle va assegurar en declaracions a l'ARA Balears que "la tramitació de les obres públiques ha seguit el que dicta la Llei de contractes del sector públic". Fernández afirmà que l'adjudicació es va fer amb empreses solvents, i que "l'oposició pot treure merda, si vol". També remarcà que "tot el procediment ha estat legal i si és ètic o no ja ho discutirem".

stats