La setmana que m’espera
Societat 01/10/2022

“Som capaç de veure qualsevol pel·lícula si hi surt una nau espacial”

Javier de Juan, conseller insular de Presidència al Consell de Mallorca, explica com serà la seva setmana

2 min
El conseller insular de Presidència del Consell de Mallorca, Javier de Juan.

PalmaEntre setmana el despertador sona sempre a les 6.30 h. M’agrada tenir temps pel matí i fer-ho tot a poc a poc, ja que sé que després tot s’accelera. Només prenc un cafè fins que arrib a Palau Reial a les 8.30 h, que faig el segon. En el trajecte que faig conduint des d’Alaró escolt música clàssica, sobretot del Barroc: Bach és el meu compositor favorit. Dilluns tenc diferents reunions internes pel matí, i l’horabaixa ens reunirem a la delegació del Consell i del Fons mallorquí que va anar a Nicaragua a supervisar projectes de cooperació.

Dimarts em trobaré amb la directora insular de coordinació, Margalida Amorós. Mirarem com està anant la tercera convocatòria de la línia d’ajudes a projectes transformadors liderats per dones. Sé que des que es va obrir estan arribant moltes sol·licituds de dones emprenedores. Hem vist com les dones al seus negocis cerquen més el bé comú que el benefici econòmic. Dimecres els consellers ens veurem al Consell Executiu i també reunions internes. Dijous s’inicien les Jornades que hem organitzat des de la Direcció Insular d’Igualtat Avançant en l’abordatge de les violències masclistes, amb 15 ponents expertes, més de 240 persones inscrites, i que estan adreçades a professionals i estudiants de diferents àmbits d’intervenció en violències masclistes. Divendres serà un dia complet. Agafaré un vol a Madrid per recollir el premi de bona pràctica 2022 del Congrés Nacional d’Atenció Domiciliària al Servei d’Atenció Integral a domicili (SAID). Un projecte al qual tenc molta estima perquè el vàrem crear quan estava al capdavant de l’IMAS i perquè significa un avanç de concepte en l’atenció a les persones. Per què quin dubte hi ha? I a les 19 h, esper poder arribar al tancament de les Jornades.

El cap de setmana aprofitaré per anar a córrer. Faig uns deu quilòmetres i normalment hi vaig tres vegades a la setmana, de les quals només una és entre setmana per qüestions d’horari. Així que dissabte i diumenge trobaré un moment per anar a córrer per les muntanyes d’Alaró. Aquests dies també aprofit per llegir més. No som capaç de llegir un sol llibre. Ara mateix en tenc en marxa tres: Misión Económica: Una guia para cambiar el capitalismo de Mariana Mazzucato, la Guerra de la Galias de Julio César i, a més, estic rellegint Fundació d’Isaac Asimov.

M’agraden molt la ciència-ficció i l’espai. Som capaç de veure qualsevol pel·lícula si hi surt una nau espacial. No m’agradaria morir-me sense veure que arribam a Mart. El cap de setmana intent desconnectar, però tampoc és que pugui gaire. Hi ha molta activitat al partit i actes. Per exemple, aquest diumenge he d’anar a la Trobada de Gent Gran al Santuari de Lluc. Hi ha qui pensa que els polítics no treballen. Jo no he fet tanta feina mai com quan he estat polític. També he de dir que m’apassiona i m’hi dedic amb cos i ànima.

stats