Societat 09/12/2022

Un cap amb 30 anys d'antiguitat a l'hotel Formentor el demanda per "frau" a l'ERTO

Considera que l'acord entre els empleats i l'empresa és irregular i explica que el 2021 l'empresa hauria pogut tenir activitat turística

J.P.
2 min
Antic Hotel Formentor.

PalmaUn treballador, amb categoria de cap i amb més de 30 anys d'antiguitat a l'hotel Formentor, ha demandat la promotora de les obres del nou establiment, Inmobiliaria Formentor, així com les societats vinculades, Emin capital i Four Seasons (futura explotadora), perquè assegura que es troba absolutament desemparat després que l'hagin inclòs dins un ERTO per l'aturada de l'activitat i amb el que percep no pot viure.

Aquest empleat critica en la seva demanda l'acord al qual arribaren els sindicats per l'ERTO final postpandèmic, perquè "estava més pensat per als fixos discontinus", i no per als indefinits com ell. Per aquest motiu, considera que les empreses demandades intenten aprofitar totes les escletxes legals per estalviar-se pagar cobertures als seus treballadors. Tant és així que, segons la demanda, el treballador ha passat d'una remuneració de més de 40.000 euros bruts anuals a trobar-se amb prestacions que no superen els 14.000, i per aquest motiu ha hagut de posar a la venda patrimoni familiar per poder fer front a les despeses familiars.

L'escrit del treballador, ara en ERTO, també fa constar que l'acord signat entre la representació sindical i de l'empresa, els primers, els qui signaren en nom dels empleats, no tenien prou representació, i els segons, la propietat, ho va fer amb mala fe. També afirma el treballador que durant el 2021 l'hotel podria haver estat obert, però l'empresa es va estimar més carregar sobre l'erari públic mitjançant ERTO els costos salarials i preparar les obres que es van iniciar posteriorment. Per tot plegat, demana la represa del seu contracte laboral, que l'empresa li pagui els salaris que ha deixat de cobrar, perquè considera irregular l'ERTO de causa major, i una indemnització de 60.000 euros.

Mentrestant, l'hotel Formentor continua en obres, una activitat que l'Ajuntament de Pollença va ordenar aturar fins que es disposi del títol habilitant corresponent, però, tal com ha denunciat l'oposició, les feines es mantenen incomplint l'escrit de batlia.

stats