Mobilitat
Societat 09/08/2022

Caos al tren per la festa del Much

Usuaris i treballadors denuncien la saturació del servei i la manca de personal per cobrir la demanda

2 min
Usuaris esperant el tren a l'estació d'Inca

PalmaLa gran afluència de persones que han fet servir els trens per anar a la festa del Much de Sineu ha generat situacions caòtiques als Serveis Ferroviaris de Mallorca. Diversos usuaris del tren han denunciat que l'increment de passatgers ha provocat aglomeracions a moltes estacions, i la manca de personal ha fet que no es pugui controlar l'accés als trens, la compra dels bitllets o el compliment de la normativa de transports i sanitària. D'aquesta manera, els trens anaven més plens del que s'esperava i molts dels usuaris estaven un sobre l'altre i sense mascareta.

De fet, a causa de les aglomeracions en algunes estacions el tren no ha pogut aturar-se en diferents freqüències, ja que no podia transportar més gent. A més, alguns trens també han hagut de quedar més temps del que estava previst perquè les portes no es podien tancar per l'excés de gent que hi havia dins els trens.

La Conselleria de Mobilitat no ha creat un dispositiu especial de trens per a aquesta neofesta. Sí que s'ha reforçat el personal de seguretat a l'estació de Sineu per evitar possibles conflictes i problemes a l'hora de la tornada un cop acabàs la festa, però el personal que treballa a la resta de les estacions i les freqüències dels trens és la mateixa que la resta de dies d'estiu.

El tren direcció Sineu aquest dilluns

Taquilles tancades

Els usuaris han denunciat que les taquilles de Palma, Inca i Manacor estaven tancades i que aquest fet ha provocat més cues i problemes a l'hora d'accedir a l'estació i problemes per agafar el tren a persones que no anaven a la festa, sinó que tenen el tren com el seu mitjà de transport per anar a la feina o tornar a casa.

Altres passatgers també han mostrat la preocupació per la situació que es viurà a l'hora de tornada i davant la possibilitat de quedar-se sense transport per tornar a casa, ja que la freqüència és baixa i la demanda per utilitzar aquest transport un cop acabi la festa s'estima que serà molt elevada.

Des de CCOO han denunciat que aquesta situació "és només la gota que fa vessar el tassó". Denuncien que des de fa anys reclamen un increment de personal i que amb l'equip que tenen actualment ja tenen problemes per cobrir el dia a dia. En aquest sentit, han remarcat que si ja diàriament tenen problemes per oferir un servei de qualitat, en un dia excepcional com aquest dilluns, en què la demanda és tan elevada i no s'ha activat un dispositiu especial, és "impossible oferir un bon servei". "El problema és que la gent arribarà a no voler fer servir el transport públic perquè el Govern no vol incrementar el personal i les freqüències per oferir un bon servei", han sentenciat.

stats