Societat 28/05/2018

Can Misses reprèn l'activitat en cinc quiròfans tancats per mosques

Es preveu que els quiròfans 5 i 6, on han estat localitzats els insectes, es reobrin aquest dimecres

Ara Balears
1 min
Imatge de Can Misses.

PalmaL'hospital Can Misses d'Eivissa ha reprès l'activitat en cinc dels set quiròfans tancats temporalment arran de l'aparició de quatre mosques.

Es preveu que els quiròfans 5 i 6, on han estat localitzats els insectes, es reobrin aquest dimecres, atès que l'informe de l'empresa de desinsectació constata que es tracta d'"una presència puntual i limitada" de "quatre mosques".

La presència dels insectes ha obligat a tancar aquest dilluns set dels vuit quiròfans, mentre que el vuitè, el d'urgències, ha romàs operatiu per atendre qualsevol contingència. Un total de 13 intervencions quirúrgiques han hagut de ser reprogramades.

En declaracions als mitjans, la directora mèdica de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Elena Bustamante, ha assegurat que "s'ha fet una revisió i s'ha vist que no és una situació comparable a la de l'any passat", quan es va haver de tancar el bloc quirúrgic sencer pel mateix motiu.

"L'empresa que ha revisat els quiròfans ha descartat l'existència d'una plaga: es tracta d'un focus puntual de quatre mosques", ha explicat la directora mèdica, que ha afegit que s'ha revisat també la situació del sostre i estava "tot net".

Tot i això, "atès l'antecedent de fa un any", la direcció del centre ha decidit deixar d'operar de manera preventiva.

Bustamante ha explicat que les mosques han estat analitzades i s'ha comprovat que "tenien fins i tot pol·len a les potes", per la qual cosa el més probable és que procedeixin del camp.

"Totes les mesures correctores que es varen prendre quan va haver-hi la plaga l'any passat funcionen", ha dit la directora mèdica de les Pitiüses.

stats