Societat 27/08/2018

Canamunt i Canavall, una lluita sense treva

La batalla d'aigua entre els dos bàndols ocuparà el Parc de la Mar el pròxim 2 de setembre

Maria Llull
2 min
Laura Velilla i Juan José Poti, d'Orgull Llonguet, amb els voluntaris i la regidora Eva Frade.

PalmaCanamunt i Canavall lluiten sense treva des de ja fa tres anys. El que va ser tota una novetat l'any 2015 s'ha convertit en "una festa consolidada", en paraules de la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade. La batalla d'aigua serà un pic més l'eix principal de la celebració, i es durà a terme el pròxim diumenge 2 de setembre al Parc de la Mar. Està previst que les colles es trobin a les 16 hores: les de Canamunt ho faran a la plaça de Sant Jeroni i les de Canavall, a la plaça de les Drassanes.

Una de les novetats arribarà dijous 30 d'agost amb una gimcana a la plaça de Pere Garau. Aquesta és una novetat d'enguany i que "ha estat possible gràcies a la participació d'un grup de quinze voluntaris juvenils coordinats per Ibjove i Espiral", segons ha explicat Laura Velilla, d'Orgull Llonguet. Els voluntaris no només s'encarregaran de la gimcana, sinó que també ajudaran en tasques d'organització.

Cartell de les festes.

La desplegada de blasons donarà el sus oficial a la festa divendres, 31 d'agost, a les 19 hores. Després es durà a terme el sopar de colles a Ses Voltes. L'enterrament d'en Berga posarà el punt final a la festa dilluns, 3 de setembre, a partir de les 19 hores al carrer de Sant Pere Nolasc, lloc on el jutge Berga va ser assassinat.

"Tornarem a celebrar la mort d'en Berga 399 anys després, i ja ens preparam per al 400 aniversari l'any que ve", ha assenyalat aquest dilluns José Juan Poti Luna, un dels portaveus d'Orgull Llonguet. Un dels principals objectius és "aconseguir més participació". Per aquest motiu "hi haurà tres places on la gent podrà fer coses". A les places de París i de Serralta els més petits i les famílies podran dur a terme activitats, com contacontes i tallers, dimecres 29 d'agost a partir de les 18.00 hores.

La festa es finançarà majoritàriament gràcies a les 1.000 camisetes que es posaran a la venda. La col·laboració de l'Ajuntament serà fonamental per mantenir la seguretat i comptar amb espais i material. "Orgull Llonguet ha quedat en segon lloc a la convocatòria d'activitats ciutadanes i això implica que sigui d'interès municipal", ha apuntat Eva Frade. Hi haurà quatre camions que proporcionaran uns 30.000 litres d'aigua als participants i s'habilitaran barreres protectores. La Policia Municipal i Protecció Civil garantiran la seguretat dels participants. També s'habilitarà un servei d'ambulàncies per atendre emergències mèdiques. "Volem que la gent hi vingui amb ganes de gresca, però no massa engrescada", ha dit Frade. La regidora ha recordat que continuam "en alerta 4 antiterrorista". "La policia es notarà, però no molestarà. Tothom que hi vingui podrà gaudir la festa". Està previst que "unes 8.000 persones" ocupin el Parc de la Mar el dia de la batalla.

stats