Societat 05/06/2022

Apesteguia s'apunta a la moda dels polítics 'youtubers'

El candidat a la presidència del Govern per Més per Mallorca estrena un programa d'entrevistes amb Oriol Junqueras com a primer convidat

1 min
Lluís Apesteguia durant la seva entrevista amb Oriol Junqueras

El candidat a la presidència del Govern per Més per Mallorca, Lluís Apesteguia, s'ha apuntat a la moda dels polítics youtubers. Al més pur estil Gabriel Rufián –que també té un canal en aquesta plataforma–, el coordinador de la formació ecologista ha estrenat Corrent Altern, un espai on conversarà amb diferents personalitats i que es presenta com un lloc "d'intercanvi d'idees, divers i proper, on no se cerca l'assentiment, sinó l'aprenentatge mutu". Tant és així, que el primer entrevistat és el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras.

D'aquesta manera, el també batle de Deià agafa el paper de periodista i, lluny de conformar-se amb les preguntes tòpiques, planteja a Junqueras qüestions polítiques, com les aliances d'ERC a Mallorca i les Balears, i també personals, com quins factors varen ser decisius per no anar a l'exili abans de ser empresonat. De fet, Apesteguia reconeix que "una de les experiències polítiques més dures" que ha viscut mai ha estat la visita a la presó que va fer a Junqueras, Raül Romeva i Dolors Bassa.

Així, sembla que el canal de Youtube d'Apesteguia descobrirà quelcom que fins ara es deixa entreveure poc en el panorama polític balear, com és descobrir detalls personals dels candidats.

A banda de la recerca de titulars, el coordinador de Més també posa damunt la taula qüestions "que preocupen", com el discurs de la ultradreta.

stats