Societat 14/08/2018

Veïns de Can Picafort denuncien l'abocament d'aigües residuals quan hi ha temporal

El batle de Santa Margalida argumenta que es tracta d'una avaria, mentre que els veïns es queixen que el fet es produeix cada any

C. Amengual
2 min
Veïns de Can Picafort denuncien l'abocament d'aigües residuals al mar "aprofitat el temporal"

Palma"És una constant, passa cada any", es lamenta Lluís Ferrari. Aquest veí de Can Picafort, aquest dimarts, ha decidit compartir la seva indignació a les xarxes socials després de ser testimoni de l'abocament d'aigües residuals a la mar, a Son Bauló, segons afirma, "aprofitant el temporal".

Denúncia que aquest fet és un delicte contra el medi ambient i la salut pública, ja que "l'abocament descontrolat d'aigües fecals afecta greument l'ecosistema i, sobretot, la salut de les persones". La publicació ja acumula nombroses reaccions d'usuaris de Facebook que comparteixen l'opinió de Ferrari, que ha estat compartida més de 130 vegades.

El batle de Santa Margalida, Joan Monjo Estelrich, ha explicat que l'abocament s'ha produït a causa d'una avaria a l'estació d'impulsió provocada per la tempesta elèctrica d'aquest dimarts. A causa d'un llamp, s'ha romput la bomba i ha deixat de funcionar durant una hora, de les 11 a les 12 hores, i ha estat quan s'han vist obligats a buidar l'estació de bombeig per solucionar el problema. "És un fet que pot passar a qualsevol estació de bombeig de tot Mallorca", argumenta Monjo.

Per a Ferrari, en canvi, la justificació no és suficient, ja que aquesta és la mateixa "de sempre, d'ençà que érem nins". "És una constant", repeteix, i també mostra la seva preocupació per la diada de demà durant la Mare de Déu dels Patos. Es tracta d'una jornada en què els pares i els infants juguen amb ànecs de goma dins la mar. Després d'aquest fet, Ferrari ara no sap si demà podrà assistir a la platja amb els seus fills, ja que, segons assegura, els efectes de l'abocament d'aigües fecals s'allarguen més d'una setmana.

Amb tot, el veí no dona la culpa a l'Ajuntament, que "fa tot el que pot", sinó al Govern autonòmic, que hauria de dotar l'administració local d'una "depuradora així com toca". Mentrestant, la història es repeteix any rere any mentre la indignació creix entre els veïns, especialment a través de les xarxes socials.

stats